خود مختيار رياستن جي فهرست

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان
ڏانھن ٽپ ڏيو: رھنمائي, ڳولا

دنيا جي آزاد ملڪن جي فهرست هيٺ ڏنل آهي.

آ[سنواريو]

Flag of Ireland.svg آئرلينڊ


Flag of Australia.svg آسٽريليا


Flag of Côte d'Ivoire.svg آئيوري ڪوسٽ


Flag of Azerbaijan.svg آذربائيجان


Flag of Armenia.svg آرمينيا


Flag of Austria.svg آسٽريا

Flag of Iceland.svg آئس لينڊ

ا[سنواريو]

Flag of Abkhazia.svg]ابخازيہ


Flag of East Timor.svg اوڀر تيمور

Flag of North Korea.svg اتر ڪوريا

Flag of Angola.svgانگولا

Flag of Italy.svg اٽلي

Flag of Argentina.svg ارجنٽائن

Flag of Jordan.svg اردن

Flag of Eritrea.svg اريٽيريا

Flag of Uzbekistan.svg ازبڪستان

Flag of Equatorial Guinea.svg استوائي جيني

Flag of Israel.svg اسرائيل

Flag of Estonia.svg اسٽونيا

Flag of Spain.svg اسپين

Flag of Afghanistan.svg افغانستان

Flag of Albania.svg البانيا

Flag of Algeria.svg الجيريا

Flag of Andorra.svg انڊورا

Flag of Indonesia.svg انڊونيشيا

Flag of Oman.svg اومان / عمان

Flag of Ukraine.svg اُوڪرين

Flag of Ethiopia.svg ايٿوپيا

Flag of Iran.svg ايران

Flag of El Salvador.svg ايل سلواڊور

Flag of Antigua and Barbuda.svg اينٽيگا ۽ بابڊا

Flag of Ecuador.svg ايڪواڊور

ب[سنواريو]

Flag of Belarus.svg بيلارُوس


Flag of Barbados.svg بارباڊوس

Flag of Bahrain.svg بحرين

Flag of Brazil.svg برازيل

Flag of Myanmar.svg برما

Flag of Brunei.svg برونائي

Flag of Burundi.svg برونڊي

Flag of Burkina Faso.svg برڪينا فاسو

Flag of Bulgaria.svg بلغاريا

Flag of Bangladesh.svg بنگلاديش

Flag of Bosnia and Herzegovina.svg بوسنيا ۽ هرزيگووينا

Flag of Bolivia.svg بوليويا

Flag of Botswana.svg بوٽسوانا


Flag of the Bahamas.svg بهاماس


Flag of Belgium (civil).svg بيلجيئم

Flag of Belize.svg بليز

Flag of Benin.svg بينن

ڀ[سنواريو]

ڀارت

Flag of Bhutan.svg ڀوٽان

ت[سنواريو]

Flag of Tajikistan.svg تاجڪستان

Flag of Turkmenistan.svg ترڪمانستان

Flag of Turkey.svg ترڪي

Flag of Tanzania.svg تنزانيا

Flag of Tunisia.svg تيونس

Flag of the Republic of China.svgتائيوان

ٿ[سنواريو]

Flag of Thailand.svg ٿائي لينڊ

ٽ[سنواريو]

Flag of Tonga.svgٽونگا

Flag of Togo.svgٽوگو

ٽرانس نسٽريا

ٽرينيڊاڊ اينڊ ٽو باگو

Flag of Tuvalu.svgٽوالو

پ[سنواريو]

Flag of Palau.svg پالاؤ

Flag of Panama.svg پاناما

Flag of Papua New Guinea.svg پاپوا نيو گني

Flag of Pakistan.svg پاڪستان

Flag of Portugal.svg پورچوگال

Flag of Poland.svg پولينڊ

Flag of Paraguay.svg پيراگوئي

Flag of Peru.svg پيرو

ج[سنواريو]

Flag of Georgia.svg جارجيا

Flag of Japan.svg جاپان

Flag of Djibouti.svg جبوتي

جرمني

Flag of Jamaica.svg جميڪا

چ[سنواريو]

Flag of Chad.svg چاڊ

Flag of Chile.svg چلي

Flag of the People's Republic of China.svg چين

Flag of the Czech Republic.svg چيڪ

Flag of the Chechen Republic.svg چيچن ريپبلڪ

ڏ[سنواريو]

Flag of South Africa.svg ڏکڻ آفريڪا

Flag of South Korea.svg ڏکڻ ڪوريا

ڏکڻ سوڊان

ڊ[سنواريو]

Flag of Dominica.svg ڊومينيڪا

Flag of the Dominican Republic.svg ڊومينيڪن ريپبلڪ

Flag of Denmark.svgڊينمارڪ

ر[سنواريو]

Flag of Rwanda.svg روانڊا

Flag of Russia.svg رُوس

Flag of Romania.svg رومانيا

ز[سنواريو]

Flag of Zimbabwe.svg زمبابوي

Flag of Zambia.svg زيمبيا


س[سنواريو]

Flag of the Solomon Islands.svg سولومن جا جزيرا


50pxسيٽرل آفريڪن ريپبلڪ

Flag of Oman.svg سلطنت عمان

Flag of Sao Tome and Principe.svg سائوٽام ۽ پرنسپ

Flag of San Marino.svg سين مرينو

Civil Flag of Serbia.svg سربيا

Flag of Sri Lanka.svg سريلنڪا

Flag of Saudi Arabia.svg سعودي عرب

Flag of Slovakia.svg سلوواڪيا

Flag of Slovenia.svg سلووينیا

Flag of Samoa.svg سمووا

Flag of Singapore.svg سنگاپور

Flag of Switzerland.svg سوئٽزرلينڊ

Flag of Swaziland.svg سوازي لينڊ

Flag of Suriname.svg سورينام

Flag of Sudan.svg سوڊان

Flag of Sweden.svg سويڊن

Flag of Sierra Leone.svg سيري ليون

Flag of Seychelles.svg سیشیلز

Flag of Saint Lucia.svg سينٽ لوسيا

Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg سينٽ ونسنٽ ۽ گريناڊين

Flag of Saint Kitts and Nevis.svg سينٽ کٽس ۽ نيوس

Flag of Senegal.svg سينيگال

ش[سنواريو]

Flag of Syria.svg شام

ص[سنواريو]

Flag of Somalia.svg صوماليا

ع[سنواريو]

Flag of Iraq.svg عراق

ف[سنواريو]

Flag of Fiji.svg فجي

Flag of France.svg فرانس

Flag of Palestine.svg فلسطين

Flag of the Philippines.svg فلپائن

Flag of Finland.svg فن لينڊ

ق[سنواريو]

Flag of Kazakhstan.svg قازقستان

Flag of Cyprus.svg قبرص

Flag of Qatar.svg قطر


ڪ[سنواريو]

Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg ڪانگو ڊومينيڪن ريپبلڪ

Flag of the Republic of the Congo.svg ڪانگو ريپبلڪ

Flag of Kyrgyzstan.svg ڪرغزستان

Flag of the Comoros.svg ڪوموروس

Flag of Croatia.svg ڪروشيا

Flag of Kiribati.svg ڪريبتي

Flag of Cambodia.svg ڪمبوڊيا

Flag of Costa Rica.svg ڪوسٽاريڪا

Flag of Colombia.svg ڪولمبيا

Flag of Kuwait.svg ڪويت

Flag of Cameroon.svg ڪيمرون

Flag of Kenya.svg ڪينيا

Flag of Canada.svg ڪيناڊا

Flag of Cuba.svg ڪيوبا

Flag of Cape Verde.svg ڪيپ ورڊي

گ[سنواريو]

Flag of Grenada.svg گريناڊا

Flag of Guinea.svg گيني

Flag of Guinea-Bissau.svg گيني بساؤ

Flag of Guatemala.svg گوئٽي مالا

Flag of Guyana.svg گيانا

Flag of Gabon.svg گيبون

Flag of The Gambia.svg گيمبيا

گھ[سنواريو]

Flag of Ghana.svg گهانا

ل[سنواريو]

Flag of Liberia.svg لائبيریا

Flag of Laos.svg لائوس

Flag of Lebanon.svg لبنان

Flag of Lithuania.svg لٿونيا

Flag of Latvia.svg لٽويا

Flag of Luxembourg.svg لگسمبرگ

Flag of Libya.svg ليبيا

Flag of Lesotho.svg ليسوٿو

Flag of Liechtenstein.svg ليچينسٽين


م[سنواريو]

Flag of the Marshall Islands.svg مارشل ٻيٽ

Flag of Morocco.svgمراڪش

Flag of the Federated States of Micronesia.svg مائڪرونيشيا

Flag of Mauritania.svg ماريطانيا

Flag of Maldives.svg مالديپ

Flag of Malta.svg مالٽا

Flag of Moldova.svg مالڊووا

Flag of Mali.svg مالي


Flag of Egypt.svg مصر

Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg مغربي صحارا

Flag of Macedonia.svg مقدونيا

Flag of Malaysia.svg ملائيشيا

Flag of Malawi.svg ملاوي

Flag of Mongolia.svg منگوليا

Flag of Mauritius.svg موريشس

Flag of Mozambique.svg موزمبيق

Flag of Monaco.svg موناڪو

Flag of Madagascar.svg مڊگاسڪر

Flag of Mexico.svg ميڪسيڪو

ن[سنواريو]

Flag of Nicaragua.svgنڪاراگوا

Flag of Nauru.svg ناؤرو

Flag of Niger.svg نائيجر

Flag of Nigeria.svg نائيجيريا

Flag of Norway.svg ناروي

Flag of Namibia.svg نميبيا

Flag of the Netherlands.svg نائيدرلينڊ

Flag of New Zealand.svg نيوزي لینڊ

Flag of Nepal.svg نيپال

و[سنواريو]

Flag of Vanuatu.svg وانؤٽو

Flag of the Central African Republic.svg وچ آفريڪا


Flag of Vietnam.svg ويت نام

Flag of Venezuela.svg وينزويلا

Flag of the Vatican City.svg ويٽيڪن سٽي

هه[سنواريو]

Flag of India.svg هندوستان

Flag of Hungary.svg هنگري

Flag of Honduras.svg هنڊوراس

Flag of Haiti.svg هيٽي

ي[سنواريو]

Flag of the United Kingdom.svg يونائيٽيڊ ڪنگڊم


Flag of the United Arab Emirates.svg يونائيٽيڊ عرب امارات

Flag of Ukraine.svgيوڪرين

Flag of Yemen.svg يمن

Flag of Uruguay.svg يوروگائي

Flag of Greece.svg يونان

Flag of Uganda.svg يوگينڊا

Flag of the United States.svg يونائٽيڊ اسٽيٽس آف آمريڪا