فهرست ملڪ بلحاظ آبادي

کليل ڄاڻ انسائيڪلوپيڊيا، وڪيپيڊيا مان
ڏانھن ٽپ ڏيو: رھنمائي, ڳولا

وڌيڪ ڏسو: فهرست ملڪ بلحاظ آبادي 2005، فهرست ملڪ بلحاظ آبادي 1907

World population.PNG

هي آبادي جي لحاظ سان دنيا جي ملڪن جي فهرست آهي۔ هن فهرست ۾ دنيا جي آزاد ملڪن ۽ ٻين ملڪن جي زير انتظام اهي علائقا شامل آهن جنکي داخلي خودمختياري حاصل آهي۔ جتي به ممڪن ٿيو، انگ اکر ملڪن جي پنهنجي مردم شماري جي ادارن جي تازه ترين تخمينن مان حاصل ڪيا ويا آهن ۔ ٻي صورت ۾، گڏيل قومن جي 2007ء جي آبادي جو تخمينو درج ڪيو ويو آهي۔

جيئن ته تمام ملڪن ۾ مردم شماري هڪ وقت ۾ نه ٿيندي آهي، ۽ نه ئي هر جڳهه هڪ جهڙو احتياط ڪيو ويندو آهي، هيٺ ڏنل درجي بندي () ۾ ڪجهه غلطيون ٿي سگهن ٿيون۔ تقابلي جي لاءِ ڪجهه نيم خودمختيار علائقن کي هتي شامل ته ا ڪيو ويو آهي، پر درجي بندي صرف خودمختيار ملڪن جي ڪئي وئي آهي ۔


ملڪ ۽ انهن جي ماتحت علائقن جي آبادي جي لحاظ سان فهرست[سنواريو]

درجو ملڪ/علائقو آبادي تاريخ تخمينو دنيا جي آبادي جو في سيڪڙو حوالو
- دنيا جي آبادي 6,671,226,000 1 جولاء 2007 100% گڏيل قومون
1 چین 1,321,847,351 10 نومبر 2007 20% سرڪاري اعداد و شمار
2 ڀارت 1,169,016,000 18% گڏيل قومون
- یورپی یونین 492,964,961 7% سرڪاري اعداد و شمار (یورو سٹیٹ)
3 گڏيل آمريڪي رياستون 303,321,825 8 نومبر 2007 5% سرڪاري اعداد و شمار
4 انڊونيشيا 231,627,000 3% گڏيل قومون
5 برازيل 187,521,914 10 نومبر 2007 3% سرڪاري اعداد و شمار
6 پاڪستان}} 161,598,500 29 آڪٽوبر 2007 2% سرڪاري اعداد و شمار
7 بنگلا ديش}} 158,665,000 2% گڏيل قومون
8 نائجيريا}} 148,093,000 2% گڏيل قومون
9 روس}} 142,499,000 29 آڪٽوبر 2007 2% گڏيل قومون
10 جاپان}} 127,718,000 1 مئي 2007 2% سرڪاري اعداد و شمار
11 ميڪسيڪو}} 106,535,000 2% گڏيل قومون
12 فلپائن}} 88,706,300 1 جولاءِ 2007 1% سرڪاري اعداد و شمار
13 ویٽنام}} 87,375,000 1% گڏيل قومون
14 جرمني}} 82,314,900 31 ڊسمبر 2006 1% سرڪاري اعداد و شمار
15 اٿوپيا}} 77,127,000 جولاءِ 2007 1% سرڪاري اعداد و شمار
16 مصر}} 75,498,000 1% گڏيل قومون
17 ترڪي}} 74,877,000 1% گڏيل قومون
18 ايران}} 71,208,000 1% گڏيل قومون
19 فرانس}} (سمنڊ پار ماتحت علائقن سان گڏ) 64,102,140 1 جنوري 2007 1% سرڪاري اعداد و شمار
20 ٿائلينڊ}} 62,828,706 31 ڊسمبر 2006 1% سرڪاري انگ اکر
21 جمهوریا ڪانگو}} 62,636,000 1% گڏيل قومون
22 برطانیا}} 60,587,300 1 جولاءِ 2006 1% سرڪاري اعداد و شمار
23 اٽلي}} 59,206,382 28 فيبروري 2007 1% سرڪاري اعداد و شمار
24 ميانمار}} 48,798,000 1% گڏيل قومون
25 ڏکڻ آفريڪا}} 48,577,000 1% گڏيل قومون
26 ڏکڻ ڪوريا}} 48,512,000 1% سرڪاري اعداد و شمار
27 اوڪرين} 46,205,000 1% گڏيل قومون
28 هسپانيا}} 45,116,894 1 جنوري 2007 1% سرڪاري اعداد و شمار
29 ڪولمبيا}} 44,052,000 16 نومبر 2007 1% سرڪاري اعداد و شمار
30 تنزانيا}} 40,454,000 1% گڏيل قومون
31 ارجنٽائن}} 39,531,000 1% گڏيل قومون
32 سوڊان}} 38,560,000 1% گڏيل قومون
33 پولينڊ}} 38,125,479 31 ڊسمبر 2006 1% سرڪاري اعداد و شمار
34 ڪينيا}} 37,538,000 1% گڏيل قومون
35 Flag of Algeria.svg الجزائر||33,858,000||||1% گڏيل قومون
36 ڪينيڊا}} 33,077,853 19 نومبر 2007 0% سرڪاري اعداد و شمار
37 مراڪش}} 31,224,000 0% گڏيل قومون
38 سانچو:Country data يوگينڊا||30,884,000||||0% گڏيل قومون
39 Flag of Iraq.svg عراق||28,993,000||||0% گڏيل قومون
40 سانچو:Country data نيپال||28,196,000||||0% گڏيل قومون
41 سانچو:Country data پيرو||27,903,000||||0% گڏيل قومون
42 سانچو:Country data وينيزويلا||27,657,000||||0% گڏيل قومون
43 سانچو:Country data ملائيشيا||27,377,000||12 نومبر 2007||0% سرڪاري اعداد و شمار
44 سانچو:Country data ازبڪستان||27,372,000||||0% گڏيل قومون
45 Flag of Afghanistan.svg افغانستان||27,145,000||||0% گڏيل قومون
46 Flag of Saudi Arabia.svg سعودي عرب||24,735,000||||0% گڏيل قومون
47 سانچو:Country data ڏکڻ ڪوريا||23,790,000||||0% گڏيل قومون
48 سانچو:Country data گهانا||23,478,000||||0% گڏيل قومون
49 Flag of the Republic of China.svg تائيوان||22,925,000||||0% سرڪاري اعداد و شمار
50
  1. REDIRECT سانچو:Country data Yemen||22,389,000||||0%
گڏيل قومون
51
  1. REDIRECT Template:Country data Romania||21,438,000||||0%
گڏيل قومون
52 سانچو:Country data موزمبيق||21,397,000||||0% گڏيل قومون
53 Flag of Australia.svg آسٽريليا||21,129,222||2 نومبر 2007||0% سرڪاري اعداد و شمار
54 Flag of Syria.svg شام||19,929,000||||0% گڏيل قومون
55 سانچو:Country data مڊغاسڪر||19,683,000||||0% گڏيل قومون
56 سانچو:Country data سريلنڪا||19,299,000||||0% گڏيل قومون
57 سانچو:Country data آئيوري ڪوسٽ||19,262,000||||0% گڏيل قومون
58 سانچو:Country data ڪيمرون||18,549,000||||0% گڏيل قومون
59 Flag of Angola.svg انگولا||17,024,000||||0% گڏيل قومون
60 سانچو:Country data چلي||16,598,074||30 جون 2007||0% سرڪاري اعداد و شمار
61 سانچو:Country data هالينڊ||16,387,773||2 نومبر 2007||0% سرڪاري اعداد و شمار
62 سانچو:Country data قازقستان||15,422,000||||0% گڏيل قومون
63 سانچو:Country data برڪينا فاسو||14,784,000||||0% گڏيل قومون
64 سانچو:Country data ڪمبوڊيا||14,444,000||||0% گڏيل قومون
65 سانچو:Country data نائجر||14,226,000||||0% گڏيل قومون
66 سانچو:Country data ملاوي||13,925,000||||0% گڏيل قومون
67 سانچو:Country data گوئٽي مالا||13,354,000||||0% گڏيل قومون
68 سانچو:Country data زمبابوي||13,349,000||||0% گڏيل قومون
69 سانچو:Country data ايڪواڊور||13,341,000||||0% گڏيل قومون
70 سانچو:Country data سينيگال||12,379,000||||0% گڏيل قومون
71 سانچو:Country data مالي||12,337,000||||0% گڏيل قومون
72 سانچو:Country data زيمبيا||11,922,000||||0% گڏيل قومون
73 سانچو:Country data ڪيوبا||11,268,000||||0% گڏيل قومون
74
  1. REDIRECT Template:Country data Greece||11,147,000||||0%
گڏيل قومون
75 سانچو:Country data چاڊ||10,781,000||||0% گڏيل قومون
76 سانچو:Country data پرتگال||10,623,000||||0% گڏيل قومون
77 سانچو:Country data بيلجيئم||10,457,000||||0% گڏيل قومون
78 سانچو:Country data تيونس||10,327,000||||0% گڏيل قومون
79 سانچو:Country data چيڪ جمهوريا||10,325,900||||0% سرڪاري اعداد و شمار
80 سانچو:Country data هنگري||10,053,000||||0% سرڪاري اعداد و شمار
81
  1. REDIRECT Template:Country data Serbia||9,858,000||||0%
گڏيل قومون
82 سانچو:Country data جمهوريا ڊومينيڪن||9,760,000||||0% گڏيل قومون
83 سانچو:Country data روانڊا||9,725,000||||0% گڏيل قومون
84 سانچو:Country data بيلارس||9,714,000||2006||0% سرڪاري اعداد و شمار
85 سانچو:Country data هيٽي||9,598,000||||0% گڏيل قومون
86 سانچو:Country data بوليويا||9,525,000||||0% گڏيل قومون
87 سانچو:Country data گني||9,370,000||||0% گڏيل قومون
88 سانچو:Country data سويڊن||9,150,000||جون 2007||0% سرڪاري اعداد و شمار
89 سانچو:Country data بينن||9,033,000||||0% گڏيل قومون
90
  1. REDIRECT سانچو:Country data Somalia||8,699,000||||0%
گڏيل قومون
91 سانچو:Country data برونڊي||8,508,000||||0% گڏيل قومون
92 Flag of Azerbaijan.svg آذربائيجان||8,467,000||||0% گڏيل قومون
93 سانچو:Country data آسٽريا||8,316,487||ٽئين ٽه ماهي 2007||0% سرڪاري اعداد و شمار
94 Flag of Bulgaria.svg بلغاريه||7,639,000||||0% گڏيل قومون
95 سانچو:Country data سوئٽزر لينڊ||7,508,700||31 ڊسمبر 2006||0% سرڪاري اعداد و شمار
96
  1. REDIRECT Template:Country data Israel||7,208,520||30 ستمبر 2007||0%
سرڪاري اعداد و شمار
سانچو:Country data هانگ ڪانگ||7,206,000||||0% گڏيل قومون
97 سانچو:Country data هونڊوراس||7,106,000||||0% گڏيل قومون
98 سانچو:Country data ايل سيلواڊور||6,857,000||||0% گڏيل قومون
99 Flag of Tajikistan.svg تاجڪستان||6,736,000||||0% گڏيل قومون
100 سانچو:Country data ٽوگو||6,585,000||||0% گڏيل قومون
101 سانچو:Country data پاپوا نيو گني || 6,331,000 || || 0.095% گڏيل قومون
102 Flag of Libya.svg ليبيا || 6,160,000 || || 0.092% گڏيل قومون
103 سانچو:Country data پيراگوئي || 6,127,000 || || 0.092% گڏيل قومون
104
  1. REDIRECT Template:Country data Jordan || 5,924,000 || || 0.089%
گڏيل قومون
105 سانچو:Country data سيراليون || 5,866,000 || || 0.088% گڏيل قومون
106 سانچو:Country data لاؤس || 5,859,000 || || 0.088% گڏيل قومون
107 سانچو:Country data نڪاراگوا || 5,603,000 || || 0.084% گڏيل قومون
108 سانچو:Country data ڊينمارڪ || 5,457,415 || 30 جون 2007 || 0.082% سرڪاري اعداد و شمار
109
  1. REDIRECT Template:Country data Slovakia || 5,390,000 || || 0.081%
گڏيل قومون
110 سانچو:Country data ڪرغزستان || 5,317,000 || || 0.08% گڏيل قومون
111 سانچو:Country data فنلينڊ || 5,300,000 || 10 ڊسمبر 2007 || 0.079% سرڪاري اعداد و شمار
112 سانچو:Country data ترڪمانستان || 4,965,000 || || 0.074% گڏيل قومون
113 سانچو:Country data اريٽيريا || 4,851,000 || || 0.073% گڏيل قومون
114 سانچو:Country data ناروي || 4,727,777 || 3 نومبر 2007 || 0.071% سرڪاري اعداد و شمار
115 Flag of Croatia.svg ڪروشيا || 4,555,000 || || 0.068% گڏيل قومون
116 سانچو:Country data ڪوسٽا ريڪا || 4,468,000 || || 0.065% گڏيل قومون
117 سانچو:Country data سنگاپور || 4,436,000 || || 0.066% گڏيل قومون
118
  1. REDIRECT Template:Country data Georgia || 4,395,000 || || 0.066%
گڏيل قومون
119 Flag of the United Arab Emirates.svg گڏيل عرب امارات || 4,380,000 || || 0.066% گڏيل قومون
120 سانچو:Country data وچ آفريقي جمهوريا || 4,343,000 || || 0.065% گڏيل قومون
121 سانچو:Country data آئرلينڊ || 4,301,000 || || 0.064% گڏيل قومون
122 Flag of New Zealand.svg نيوزي لينڊ || 4,249,600 || 24 آڪٽوبر 2007 || 0.064% سرڪاري اعداد و شمار
123
  1. REDIRECT Template:Country data Lebanon || 4,099,000 || || 0.061%
گڏيل قومون
124
  1. REDIRECT سانچو:Country data Palestine || 4,017,000 || || 0.06%
گڏيل قومون
125 سانچو:Country data پورٽو ريڪو || 3,991,000 || || 0.06% گڏيل قومون
126 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg بوسنيا و هرزيگووينا || 3,935,000 || || 0.059% گڏيل قومون
127 سانچو:Country data مالڊووا || 3,794,000 || || 0.057% گڏيل قومون
128 سانچو:Country data جمهوريا ڪانگو || 3,768,000 || || 0.056% گڏيل قومون
129 سانچو:Country data لائبيريا || 3,750,000 || || 0.056% گڏيل قومون
سانچو:Country data صومالي لينڊ || 3,500,000 || || 0.052% سرڪاري اعداد و شمار
130 سانچو:Country data لٿووينيا || 3,372,400 || 1 ستمبر 2007|| 0.051% سرڪاري اعداد و شمار
131 سانچو:Country data پاناما || 3,343,000 || || 0.05% گڏيل قومون
132 سانچو:Country data يوراگوئي || 3,340,000 || || 0.05% گڏيل قومون
133 Flag of Albania.svg البانيه || 3,190,000 || || 0.048% گڏيل قومون
134 سانچو:Country data موريتانيا || 3,124,000 || || 0.047% گڏيل قومون
135 Flag of Armenia.svg آرمينيا || 3,002,000 || || 0.045% گڏيل قومون
136 Flag of Kuwait.svg ڪويت || 2,851,000 || || 0.043% گڏيل قومون
137 سانچو:Country data جميڪا || 2,714,000 || || 0.041% گڏيل قومون
138 سانچو:Country data منگوليا || 2,629,000 || || 0.039% گڏيل قومون
139 سانچو:Country data عمان || 2,595,000 || || 0.039% گڏيل قومون
140 سانچو:Country data لٽويا || 2,277,000 || || 0.034% گڏيل قومون
141 سانچو:Country data نميبيا || 2,074,000 || || 0.031% گڏيل قومون
142
  1. REDIRECT Template:Country data Macedonia || 2,038,000 || || 0.031%
گڏيل قومون
143
  1. REDIRECT سانچو:Country data Slovenia || 2,019,406 ||30 جون 2007 || 0.031%
سرڪاري اعداد و شمار
144 سانچو:Country data ليسوٿو || 2,008,000 || || 0.03% گڏيل قومون
145 سانچو:Country data بوٽسوانا || 1,882,000 || || 0.028% گڏيل قومون
146 سانچو:Country data گيمبيا || 1,709,000 || || 0.026% گڏيل قومون
147 سانچو:Country data گني بساؤ || 1,695,000 || || 0.025% گڏيل قومون
148 سانچو:Country data اسٽونيا || 1,342,409 || 1 جنوري 2007 || 0.02% سرڪاري اعداد و شمار
149 سانچو:Country data ٽرينيڊاڊ و ٽوباگو || 1,333,000 || || 0.02% گڏيل قومون
150 سانچو:Country data گيبون || 1,331,000 || || 0.02% گڏيل قومون
151 سانچو:Country data موريشس || 1,262,000 || || 0.019% گڏيل قومون
152 سانچو:Country data اوڀر تيمور || 1,155,000 || || 0.017% گڏيل قومون
153 سانچو:Country data سوازي لينڊ || 1,141,000 || || 0.017% گڏيل قومون
154 Flag of Cyprus.svg قبرص || 855,000 || || 0.013% گڏيل قومون
155 Flag of Qatar.svg قطر || 841,000 || || 0.013% گڏيل قومون
156 Flag of Fiji.svg فجي || 839,000 || || 0.013% گڏيل قومون
157 سانچو:Country data جبوتي || 833,000 || || 0.012% گڏيل قومون
سانچو:Country data غي يونيون || 784,000 || 1 جنوري 2006 || 0.012% سرڪاري اعداد و شمار
158 Flag of Bahrain.svg بحرين || 753,000 || || 0.011% گڏيل قومون
159 سانچو:Country data گيانا || 738,000 || || 0.011% گڏيل قومون
160 سانچو:Country data اتحاد القمري || 682,000 || جولاءِ2007 || 0.01% سرڪاري اعداد و شمار
161 سانچو:Country data ڀوٽان || 658,000 || || 0.01% گڏيل قومون
162
  1. REDIRECT سانچو:Country data Montenegro || 598,000 || || 0.009%
گڏيل قومون
163 سانچو:Country data ڪيپ ورڊ || 530,000 || || 0.008% گڏيل قومون
164 سانچو:Country data استوائي گني || 507,000 || || 0.008% گڏيل قومون
165 سانچو:Country data جزائر سليمان || 496,000 || || 0.007% گڏيل قومون
سانچو:Country data مڪاؤ || 481,000 || || 0.007% گڏيل قومون
166 سانچو:Country data اولهه صحارا || 480,000 || || 0.007% گڏيل قومون
167 سانچو:Country data لڪسمبرگ || 467,000 || || 0.007% گڏيل قومون
168 سانچو:Country data سرينام || 458,000 || || 0.007% گڏيل قومون
169 سانچو:Country data مالٽا || 407,000 || || 0.006% گڏيل قومون
سانچو:Country data گواڊيلوپ || 405,000 || 1 جنوري 2006 || 0.006% INSEE est. subtracting St Martin and St Barth.
سانچو:Country data مارٽينڪ || 399,000 || 1 جنوري 2006 || 0.006% سرڪاري اعداد و شمار
170 سانچو:Country data برونائي || 390,000 || || 0.006% گڏيل قومون
171 سانچو:Country data ڀاماس || 331,000 || || 0.005% گڏيل قومون
172 سانچو:Country data آئس لینڈ || 312,851 || October 1, 2007 || 0.005% سرڪاري اعداد و شمار
173 سانچو:Country data مالديپ || 306,000 || || 0.005% || گڏيل قومون
174 سانچو:Country data بارباڊوس || 294,000 || || 0.004% || گڏيل قومون
175 سانچو:Country data بيليز || 288,000 || || 0.004% || گڏيل قومون
سانچو:Country data فرانسيسي پولينيشيا || 259,596 || August 20, 2007 || 0.004% || August 2007 census
سانچو:Country data نيو ڪيليڊونيا || 240,390 || 1 جنوري 2007 || 0.004% || Official INSEE estimate
176 سانچو:Country data وانواتو || 226,000 || || 0.003% || گڏيل قومون
سانچو:Country data فرانسيسي گيانا || 202,000 || 1 جنوري 2006 || 0.003% || Official INSEE estimate
177 سانچو:Country data نيدرلينڊز اينٽيلس || 192,000 || || 0.003% || گڏيل قومون
178 سانچو:Country data سامووا || 187,000 || || 0.003% || گڏيل قومون
سانچو:Country data مايوٽ || 186,452 || 31 جولاءِ2007 || 0.003% || July 2007 census
179 سانچو:Country data گوام || 173,000 || || 0.003% || گڏيل قومون
180 سانچو:Country data سينٽ لوسيا || 165,000 || || 0.002% || گڏيل قومون
181 ساؤٽوم}} 158,000 0.002% گڏيل قومون
182 سينٽ وينسينٽ و گريناڊائنز}} 120,000 0.002% گڏيل قومون
183 آمريڪي جزيرا ورجن}} 111,000 0.002% گڏيل قومون
184 مائڪرونيشيا}} 111,000 0.002% گڏيل قومون
185 گريناڊا}} 106,000 0.002% گڏيل قومون
186 اروبا}} 104,000 0.002% گڏيل قومون
187 ٽونگا}} 100,000 0.001% گڏيل قومون
188 ڪريباتي}} 95,000 0.001% گڏيل قومون
189 جرسي}} 88,200 0.001% States of Jersey Statistics Unit
190 سيچيليس}} 87,000 0.001% گڏيل قومون
191 اينٽيگوا و باربوڊا}} 85,000 0.001% گڏيل قومون
192 ڏکڻ جزائر ماريانا}} 84,000 0.001% گڏيل قومون
193 انڊورا}} 81,200 December 31, 2006 0.001% Andorra Servei d’Estudis
194 آئل آف مين}} 79,000 0.001% گڏيل قومون
195 ڊومينيڪا}} 67,000 0.001% گڏيل قومون
196 آمريڪي سمووا}} 67,000 0.001% گڏيل قومون
197 گورنسي}} 65,573 0.001% World Fact Book, 2007
198 برمودا}} 65,000 0.001% گڏيل قومون
199 جزائر مارشل}} 59,000 0.001% گڏيل قومون
200 گرين لينڊ}} 58,000 0.001% گڏيل قومون
201 سينٽ ڪيٽز}} 50,000 0.001% گڏيل قومون
202 جزائر فارو}} 48,455 1 جون 2007 0.001% Official statistics of the Faroe Islands
203 جزائر ڪي مين}} 47,000 0.001% گڏيل قومون
204 ليختينستائن}} 35,000 0.0005% گڏيل قومون
سينٽ مارٽن}} 33,102 October 2004 0.0005% October 2004 supplementary census.
205 مناڪو}} 33,000 0.0005%

گڏيل قومون

206 سان مارينو}} 31,000 0.0005% گڏيل قومون
207 جبرالٽر}} 29,000 0.0004% گڏيل قومون
208 جزائر ٽرڪس و ڪيڪوس}} 26,000 0.0004% گڏيل قومون
209 برطانوي جزائر ورجن}} 23,000 0.0003% گڏيل قومون
210 پالاؤ}} 20,000 0.0003% گڏيل قومون
والس و فتونا}} 15,000 جولاءِ2007 0.0002% گڏيل قومون
211 جزائر ڪوڪ}} 13,000 0.0002% گڏيل قومون
212 اينگوئلا}} 13,000 0.0002% گڏيل قومون
213 تووالو}} 11,000 0.0002% گڏيل قومون
214 ناورو}} 10,000 0.0001% گڏيل قومون
سينٽ بارٿيلمي}} 6,852 March 1999 0.0001% March 1999 census
215 سينٽ هلينا}} 6,600 0.0001% گڏيل قومون
سينٽ پيئر و ميڪوئيلون}} 6,125 جنوري 2006 0.0001% January 2006 census
216 مونٽسيراٽ}} 5,900 0.0001% گڏيل قومون
217 جزائر فاڪ لينڊ}} 3,000 0.00005% گڏيل قومون
218 نیو}} 1,600 0.00003% گڏيل قومون
219 ٽوڪيلاؤ}} 1,400 0.00003% گڏيل قومون
220 ويٽيڪن سٽي}} 800 0.00002% گڏيل قومون
221 جزائر پٽڪيرن}} 50 0.000001% گڏيل قومون