فهرست ملڪ بلحاظ آبادي

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان
Jump to navigation ڳولا ڏانهن هلو

وڌيڪ ڏسو: فهرست ملڪ بلحاظ آبادي 2005، فهرست ملڪ بلحاظ آبادي 1907

World population.PNG

هي آبادي جي لحاظ سان دنيا جي ملڪن جي فهرست آهي۔ هن فهرست ۾ دنيا جي آزاد ملڪن ۽ ٻين ملڪن جي زير انتظام اهي علائقا شامل آهن جنکي داخلي خودمختياري حاصل آهي۔ جتي به ممڪن ٿيو، انگ اکر ملڪن جي پنهنجي مردم شماري جي ادارن جي تازه ترين تخمينن مان حاصل ڪيا ويا آهن ۔ ٻي صورت ۾، گڏيل قومن جي 2007ء جي آبادي جو تخمينو درج ڪيو ويو آهي۔

جيئن ته تمام ملڪن ۾ مردم شماري هڪ وقت ۾ نه ٿيندي آهي، ۽ نه ئي هر جڳهه هڪ جهڙو احتياط ڪيو ويندو آهي، هيٺ ڏنل درجي بندي () ۾ ڪجهه غلطيون ٿي سگهن ٿيون۔ تقابلي جي لاءِ ڪجهه نيم خودمختيار علائقن کي هتي شامل ته ا ڪيو ويو آهي، پر درجي بندي صرف خودمختيار ملڪن جي ڪئي وئي آهي ۔


ملڪ ۽ انهن جي ماتحت علائقن جي آبادي جي لحاظ سان فهرست[سنواريو]

درجو ملڪ/علائقو آبادي تاريخ تخمينو دنيا جي آبادي جو في سيڪڙو حوالو
- دنيا جي آبادي 6,671,226,000 1 جولاء 2007 100% گڏيل قومون
1 چین 1,321,847,351 10 نومبر 2007 ٢٠% سرڪاري اعداد و شمار
2 ڀارت 1,169,016,000 ١٨% گڏيل قومون
- یورپی یونین 492,964,961 ٧% سرڪاري اعداد و شمار (یورو سٹیٹ)
3 گڏيل آمريڪي رياستون 303,321,825 8 نومبر 2007 ٥% سرڪاري اعداد و شمار
4 انڊونيشيا 231,627,000 ٣% گڏيل قومون
5 برازيل 187,521,914 10 نومبر 2007 ٣% سرڪاري اعداد و شمار
6 پاڪستان}} 161,598,500 29 آڪٽوبر 2007 ٢% سرڪاري اعداد و شمار
7 بنگلا ديش}} 158,665,000 ٢% گڏيل قومون
8 نائجيريا}} 148,093,000 ٢% گڏيل قومون
9 روس}} 142,499,000 29 آڪٽوبر 2007 ٢% گڏيل قومون
10 جاپان}} 127,718,000 1 مئي 2007 ٢% سرڪاري اعداد و شمار
11 ميڪسيڪو}} 106,535,000 ٢% گڏيل قومون
12 فلپائن}} 88,706,300 1 جولاءِ 2007 ١% سرڪاري اعداد و شمار
13 ویٽنام}} 87,375,000 ١% گڏيل قومون
14 جرمني}} 82,314,900 31 ڊسمبر 2006 ١% سرڪاري اعداد و شمار
15 اٿوپيا}} 77,127,000 جولاءِ 2007 ١% سرڪاري اعداد و شمار
16 مصر}} 75,498,000 ١% گڏيل قومون
17 ترڪي}} 74,877,000 ١% گڏيل قومون
18 ايران}} 71,208,000 ١% گڏيل قومون
19 فرانس}} (سمنڊ پار ماتحت علائقن سان گڏ) 64,102,140 1 جنوري 2007 ١% سرڪاري اعداد و شمار
20 ٿائلينڊ}} 62,828,706 31 ڊسمبر 2006 ١% سرڪاري انگ اکر
21 جمهوریا ڪانگو}} 62,636,000 ١% گڏيل قومون
22 برطانیا}} 60,587,300 1 جولاءِ 2006 ١% سرڪاري اعداد و شمار
23 اٽلي}} 59,206,382 28 فيبروري 2007 ١% سرڪاري اعداد و شمار
24 ميانمار}} 48,798,000 ١% گڏيل قومون
25 ڏکڻ آفريڪا}} 48,577,000 ١% گڏيل قومون
26 ڏکڻ ڪوريا}} 48,512,000 ١% سرڪاري اعداد و شمار
27 اوڪرين} 46,205,000 ١% گڏيل قومون
28 هسپانيا}} 45,116,894 1 جنوري 2007 ١% سرڪاري اعداد و شمار
29 ڪولمبيا}} 44,052,000 16 نومبر 2007 ١% سرڪاري اعداد و شمار
30 تنزانيا}} 40,454,000 ١% گڏيل قومون
31 ارجنٽائن}} 39,531,000 ١% گڏيل قومون
32 سوڊان}} 38,560,000 ١% گڏيل قومون
33 پولينڊ}} 38,125,479 31 ڊسمبر 2006 ١% سرڪاري اعداد و شمار
34 ڪينيا}} 37,538,000 ١% گڏيل قومون
35 Flag of Algeria.svg الجزائر||33,858,000||||١% گڏيل قومون
36 ڪينيڊا}} 33,077,853 19 نومبر 2007 ٠% سرڪاري اعداد و شمار
37 مراڪش}} 31,224,000 ٠% گڏيل قومون
38 سانچو:Country data يوگينڊا||30,884,000||||٠% گڏيل قومون
39 Flag of Iraq.svg عراق||28,993,000||||٠% گڏيل قومون
40 Flag of Nepal.svg نيپال||28,196,000||||٠% گڏيل قومون
41 Flag of Peru.svg پيرو||27,903,000||||٠% گڏيل قومون
42 سانچو:Country data وينيزويلا||27,657,000||||٠% گڏيل قومون
43 Flag of Malaysia.svg ملائيشيا||27,377,000||12 نومبر 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
44 Flag of Uzbekistan.svg ازبڪستان||27,372,000||||٠% گڏيل قومون
45 Flag of Afghanistan.svg افغانستان||27,145,000||||٠% گڏيل قومون
46 Flag of Saudi Arabia.svg سعودي عرب||24,735,000||||٠% گڏيل قومون
47 Flag of South Korea.svg ڏکڻ ڪوريا||23,790,000||||٠% گڏيل قومون
48 سانچو:Country data گهانا||23,478,000||||٠% گڏيل قومون
49 Flag of the Republic of China.svg تائيوان||22,925,000||||٠% سرڪاري اعداد و شمار
50 Flag of Yemen.svg يمن||22,389,000||||٠% گڏيل قومون
51 Flag of Romania.svg رومانيا||21,438,000||||٠% گڏيل قومون
52 سانچو:Country data موزمبيق||21,397,000||||٠% گڏيل قومون
53 Flag of Australia.svg آسٽريليا||21,129,222||2 نومبر 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
54 Flag of Syria.svg شام||19,929,000||||٠% گڏيل قومون
55 سانچو:Country data مڊغاسڪر||19,683,000||||٠% گڏيل قومون
56 Flag of Sri Lanka.svg سري لنڪا||19,299,000||||٠% گڏيل قومون
57 Flag of Côte d'Ivoire.svg آئيوري ڪوسٽ||19,262,000||||٠% گڏيل قومون
58 Flag of Cameroon.svg ڪيمرون||18,549,000||||٠% گڏيل قومون
59 Flag of Angola.svg انگولا||17,024,000||||٠% گڏيل قومون
60 Flag of Chile.svg چلي||16,598,074||30 جون 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
61 سانچو:Country data هالينڊ||16,387,773||2 نومبر 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
62 سانچو:Country data قازقستان||15,422,000||||٠% گڏيل قومون
63 Flag of Burkina Faso.svg برڪينا فاسو||14,784,000||||٠% گڏيل قومون
64 Flag of Cambodia.svg ڪمبوڊيا||14,444,000||||٠% گڏيل قومون
65 سانچو:Country data نائجر||14,226,000||||٠% گڏيل قومون
66 سانچو:Country data ملاوي||13,925,000||||٠% گڏيل قومون
67 سانچو:Country data گوئٽي مالا||13,354,000||||٠% گڏيل قومون
68

Flag of Zimbabwe.svg زمبابوي||13,349,000||||٠%

گڏيل قومون
69 سانچو:Country data ايڪواڊور||13,341,000||||٠% گڏيل قومون
70 سانچو:Country data سينيگال||12,379,000||||٠% گڏيل قومون
71 سانچو:Country data مالي||12,337,000||||٠% گڏيل قومون
72 سانچو:Country data زيمبيا||11,922,000||||٠% گڏيل قومون
73 سانچو:Country data ڪيوبا||11,268,000||||٠% گڏيل قومون
74 Flag of Greece.svg يونان||11,147,000||||٠% گڏيل قومون
75 سانچو:Country data چاڊ||10,781,000||||٠% گڏيل قومون
76 سانچو:Country data پرتگال||10,623,000||||٠% گڏيل قومون
77 Flag of Belgium (civil).svg بيلجيئم||10,457,000||||٠% گڏيل قومون
78 Flag of Tunisia.svg تيونس||10,327,000||||٠% گڏيل قومون
79 Flag of the Czech Republic.svg چيڪ جمهوريا||10,325,900||||٠% سرڪاري اعداد و شمار
80 سانچو:Country data هنگري||10,053,000||||٠% سرڪاري اعداد و شمار
81 Flag of Serbia.svg سربيا||9,858,000||||٠% گڏيل قومون
82 سانچو:Country data جمهوريا ڊومينيڪن||9,760,000||||٠% گڏيل قومون
83 Flag of Rwanda.svg روانڊا||9,725,000||||٠% گڏيل قومون
84 سانچو:Country data بيلارس||9,714,000||2006||٠% سرڪاري اعداد و شمار
85 سانچو:Country data هيٽي||9,598,000||||٠% گڏيل قومون
86 سانچو:Country data بوليويا||9,525,000||||٠% گڏيل قومون
87 سانچو:Country data گني||9,370,000||||٠% گڏيل قومون
88 Flag of Sweden.svg سويڊن||9,150,000||جون 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
89 Flag of Benin.svg بینن||9,033,000||||٠% گڏيل قومون
90 Flag of Somalia.svg صوماليا||8,699,000||||٠% گڏيل قومون
91 Flag of Burundi.svg برونڊي||8,508,000||||٠% گڏيل قومون
92 Flag of Azerbaijan.svg آذربائيجان||8,467,000||||٠% گڏيل قومون
93 Flag of Austria.svg آسٽريا||8,316,487||ٽئين ٽه ماهي 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
94 Flag of Bulgaria.svg بلغاريه||7,639,000||||٠% گڏيل قومون
95 سانچو:Country data سوئٽزر لينڊ||7,508,700||31 ڊسمبر 2006||٠% سرڪاري اعداد و شمار
96 Flag of Israel.svg اسرائيل||7,208,520||30 ستمبر 2007||٠% سرڪاري اعداد و شمار
Flag of Hong Kong.svg هانگ ڪانگ||7,206,000||||٠% گڏيل قومون
97 سانچو:Country data هونڊوراس||7,106,000||||٠% گڏيل قومون
98 سانچو:Country data ايل سيلواڊور||6,857,000||||٠% گڏيل قومون
99 Flag of Tajikistan.svg تاجڪستان||6,736,000||||٠% گڏيل قومون
100 Flag of Togo.svg ٽوگو||6,585,000||||٠% گڏيل قومون
101 سانچو:Country data پاپوا نيو گني || 6,331,000 || || ٠٫٠٩٥% گڏيل قومون
102 Flag of Libya.svg لبيا || 6,160,000 || || ٠٫٠٩٢% گڏيل قومون
103 سانچو:Country data پيراگوئي || 6,127,000 || || ٠٫٠٩٢% گڏيل قومون
104 Flag of Jordan.svg اردن || 5,924,000 || || ٠٫٠٨٩% گڏيل قومون
105 Flag of Sierra Leone.svg سيراليون || 5,866,000 || || ٠٫٠٨٨% گڏيل قومون
106 سانچو:Country data لاؤس || 5,859,000 || || ٠٫٠٨٨% گڏيل قومون
107 سانچو:Country data نڪاراگوا || 5,603,000 || || ٠٫٠٨٤% گڏيل قومون
108 Flag of Denmark.svg ڊينمارڪ || 5,457,415 || 30 جون 2007 || ٠٫٠٨٢% سرڪاري اعداد و شمار
109 Flag of Slovakia.svg سلوواڪيا || 5,390,000 || || ٠٫٠٨١% گڏيل قومون
110 سانچو:Country data ڪرغزستان || 5,317,000 || || ٠٫٠٨% گڏيل قومون
111 سانچو:Country data فنلينڊ || 5,300,000 || 10 ڊسمبر 2007 || ٠٫٠٧٩% سرڪاري اعداد و شمار
112 Flag of Turkmenistan.svg ترڪمانستان || 4,965,000 || || ٠٫٠٧٤% گڏيل قومون
113 Flag of Eritrea.svg اريٽيريا || 4,851,000 || || ٠٫٠٧٣% گڏيل قومون
114 Flag of Norway.svg ناروي || 4,727,777 || 3 نومبر 2007 || ٠٫٠٧١% سرڪاري اعداد و شمار
115 Flag of Croatia.svg ڪروشيا || 4,555,000 || || ٠٫٠٦٨% گڏيل قومون
116 سانچو:Country data ڪوسٽا ريڪا || 4,468,000 || || ٠٫٠٦٥% گڏيل قومون
117 Flag of Singapore.svg سنگاپور || 4,436,000 || || ٠٫٠٦٦% گڏيل قومون
118 Flag of Georgia.svg جارجيا || 4,395,000 || || ٠٫٠٦٦% گڏيل قومون
119 Flag of the United Arab Emirates.svg گڏيل عرب امارات || 4,380,000 || || ٠٫٠٦٦% گڏيل قومون
120 سانچو:Country data وچ آفريقي جمهوريا || 4,343,000 || || ٠٫٠٦٥% گڏيل قومون
121 Flag of Ireland.svg آئرلينڊ || 4,301,000 || || ٠٫٠٦٤% گڏيل قومون
122 Flag of New Zealand.svg نيوزي لينڊ || 4,249,600 || 24 آڪٽوبر 2007 || ٠٫٠٦٤% سرڪاري اعداد و شمار
123 Flag of Lebanon.svg لبنان || 4,099,000 || || ٠٫٠٦١% گڏيل قومون
124 Flag of Palestine.svg فلسطين جي رياست || 4,017,000 || || ٠٫٠٦% گڏيل قومون
125 سانچو:Country data پورٽو ريڪو || 3,991,000 || || ٠٫٠٦% گڏيل قومون
126 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg بوسينيا ۽ هرزيگووينا || 3,935,000 || || ٠٫٠٥٩% گڏيل قومون
127 سانچو:Country data مالڊووا || 3,794,000 || || ٠٫٠٥٧% گڏيل قومون
128 Flag of the Republic of the Congo.svg جمهوريا ڪانگو || 3,768,000 || || ٠٫٠٥٦% گڏيل قومون
129 Flag of Liberia.svg لائبیریا || 3,750,000 || || ٠٫٠٥٦% گڏيل قومون
سانچو:Country data صومالي لينڊ || 3,500,000 || || ٠٫٠٥٢% سرڪاري اعداد و شمار
130 سانچو:Country data لٿووينيا || 3,372,400 || 1 ستمبر 2007|| ٠٫٠٥١% سرڪاري اعداد و شمار
131 سانچو:Country data پاناما || 3,343,000 || || ٠٫٠٥% گڏيل قومون
132 سانچو:Country data يوراگوئي || 3,340,000 || || ٠٫٠٥% گڏيل قومون
133 Flag of Albania.svg البانيا || 3,190,000 || || ٠٫٠٤٨% گڏيل قومون
134 Flag of Mauritania.svg موريتانيا || 3,124,000 || || ٠٫٠٤٧% گڏيل قومون
135 Flag of Armenia.svg آرمينيا || 3,002,000 || || ٠٫٠٤٥% گڏيل قومون
136 Flag of Kuwait.svg ڪويت || 2,851,000 || || ٠٫٠٤٣% گڏيل قومون
137 سانچو:Country data جميڪا || 2,714,000 || || ٠٫٠٤١% گڏيل قومون
138 سانچو:Country data منگوليا || 2,629,000 || || ٠٫٠٣٩% گڏيل قومون
139 Flag of Oman.svg عمان || 2,595,000 || || ٠٫٠٣٩% گڏيل قومون
140 سانچو:Country data لٽويا || 2,277,000 || || ٠٫٠٣٤% گڏيل قومون
141 Flag of Namibia.svg نميبيا || 2,074,000 || || ٠٫٠٣١% گڏيل قومون
142 Flag of North Macedonia.svg مقدونيا || 2,038,000 || || ٠٫٠٣١% گڏيل قومون
143 Flag of Slovenia.svg سلووينیا || 2,019,406 ||30 جون 2007 || ٠٫٠٣١% سرڪاري اعداد و شمار
144 سانچو:Country data ليسوٿو || 2,008,000 || || ٠٫٠٣% گڏيل قومون
145 Flag of Botswana.svg بوٽسوانا || 1,882,000 || || ٠٫٠٢٨% گڏيل قومون
146 سانچو:Country data گيمبيا || 1,709,000 || || ٠٫٠٢٦% گڏيل قومون
147 سانچو:Country data گني بساؤ || 1,695,000 || || ٠٫٠٢٥% گڏيل قومون
148 Flag of Estonia.svg اسٽونيا || 1,342,409 || 1 جنوري 2007 || ٠٫٠٢% سرڪاري اعداد و شمار
149 سانچو:Country data ٽرينيڊاڊ و ٽوباگو || 1,333,000 || || ٠٫٠٢% گڏيل قومون
150 Flag of Gabon.svg گيبون || 1,331,000 || || ٠٫٠٢% گڏيل قومون
151 سانچو:Country data موريشس || 1,262,000 || || ٠٫٠١٩% گڏيل قومون
152 سانچو:Country data اوڀر تيمور || 1,155,000 || || ٠٫٠١٧% گڏيل قومون
153 سانچو:Country data سوازي لينڊ || 1,141,000 || || ٠٫٠١٧% گڏيل قومون
154 Flag of Cyprus.svg قبرص || 855,000 || || ٠٫٠١٣% گڏيل قومون
155 Flag of Qatar.svg قطر || 841,000 || || ٠٫٠١٣% گڏيل قومون
156 Flag of Fiji.svg فجي || 839,000 || || ٠٫٠١٣% گڏيل قومون
157 Flag of Djibouti.svg جبوتي || 833,000 || || ٠٫٠١٢% گڏيل قومون
سانچو:Country data غي يونيون || 784,000 || 1 جنوري 2006 || ٠٫٠١٢% سرڪاري اعداد و شمار
158 Flag of Bahrain.svg بحرين || 753,000 || || ٠٫٠١١% گڏيل قومون
159 سانچو:Country data گيانا || 738,000 || || ٠٫٠١١% گڏيل قومون
160 سانچو:Country data اتحاد القمري || 682,000 || جولاءِ2007 || ٠٫٠١% سرڪاري اعداد و شمار
161 Flag of Bhutan.svg ڀوٽان || 658,000 || || ٠٫٠١% گڏيل قومون
162 Flag of Montenegro.svg مونٽينيگرو || 598,000 || || ٠٫٠٠٩% گڏيل قومون
163 سانچو:Country data ڪيپ ورڊ || 530,000 || || ٠٫٠٠٨% گڏيل قومون
164 سانچو:Country data استوائي گني || 507,000 || || ٠٫٠٠٨% گڏيل قومون
165 سانچو:Country data جزائر سليمان || 496,000 || || ٠٫٠٠٧% گڏيل قومون
سانچو:Country data مڪاؤ || 481,000 || || ٠٫٠٠٧% گڏيل قومون
166 سانچو:Country data اولهه صحارا || 480,000 || || ٠٫٠٠٧% گڏيل قومون
167 Flag of Luxembourg.svg لڪسمبرگ || 467,000 || || ٠٫٠٠٧% گڏيل قومون
168 سانچو:Country data سرينام || 458,000 || || ٠٫٠٠٧% گڏيل قومون
169 سانچو:Country data مالٽا || 407,000 || || ٠٫٠٠٦% گڏيل قومون
سانچو:Country data گواڊيلوپ || 405,000 || 1 جنوري 2006 || ٠٫٠٠٦% INSEE est. subtracting St Martin and St Barth.
Flag of France.svg مارٽينڪ || 399,000 || 1 جنوري 2006 || ٠٫٠٠٦% سرڪاري اعداد و شمار
170 سانچو:Country data برونائي || 390,000 || || ٠٫٠٠٦% گڏيل قومون
171 سانچو:Country data ڀاماس || 331,000 || || ٠٫٠٠٥% گڏيل قومون
172 سانچو:Country data آئس لینڈ || 312,851 || October 1, 2007 || ٠٫٠٠٥% سرڪاري اعداد و شمار
173 Flag of Maldives.svg مالديپ || 306,000 || || ٠٫٠٠٥% || گڏيل قومون
174 سانچو:Country data بارباڊوس || 294,000 || || ٠٫٠٠٤% || گڏيل قومون
175 سانچو:Country data بيليز || 288,000 || || ٠٫٠٠٤% || گڏيل قومون
سانچو:Country data فرانسيسي پولينيشيا || 259,596 || August 20, 2007 || ٠٫٠٠٤% || August 2007 census
Flag of New Caledonia.svg نيو ڪيليڊونيا || 240,390 || 1 جنوري 2007 || ٠٫٠٠٤% || Official INSEE estimate
176 سانچو:Country data وانواتو || 226,000 || || ٠٫٠٠٣% || گڏيل قومون
سانچو:Country data فرانسيسي گيانا || 202,000 || 1 جنوري 2006 || ٠٫٠٠٣% || Official INSEE estimate
177 سانچو:Country data نيدرلينڊز اينٽيلس || 192,000 || || ٠٫٠٠٣% || گڏيل قومون
178 سانچو:Country data سامووا || 187,000 || || ٠٫٠٠٣% || گڏيل قومون
سانچو:Country data مايوٽ || 186,452 || 31 جولاءِ2007 || ٠٫٠٠٣% || July 2007 census
179 Flag of Guam.svg گوام || 173,000 || || ٠٫٠٠٣% || گڏيل قومون
180 سانچو:Country data سينٽ لوسيا || 165,000 || || ٠٫٠٠٢% || گڏيل قومون
181 ساؤٽوم}} 158,000 ٠٫٠٠٢% گڏيل قومون
182 سينٽ وينسينٽ و گريناڊائنز}} 120,000 ٠٫٠٠٢% گڏيل قومون
183 آمريڪي جزيرا ورجن}} 111,000 ٠٫٠٠٢% گڏيل قومون
184 مائڪرونيشيا}} 111,000 ٠٫٠٠٢% گڏيل قومون
185 گريناڊا}} 106,000 ٠٫٠٠٢% گڏيل قومون
186 اروبا}} 104,000 ٠٫٠٠٢% گڏيل قومون
187 ٽونگا}} 100,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
188 ڪريباتي}} 95,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
189 جرسي}} 88,200 ٠٫٠٠١% States of Jersey Statistics Unit
190 سيچيليس}} 87,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
191 اينٽيگوا و باربوڊا}} 85,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
192 ڏکڻ جزائر ماريانا}} 84,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
193 انڊورا}} 81,200 December 31, 2006 ٠٫٠٠١% Andorra Servei d’Estudis
194 آئل آف مين}} 79,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
195 ڊومينيڪا}} 67,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
196 آمريڪي سمووا}} 67,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
197 گورنسي}} 65,573 ٠٫٠٠١% World Fact Book, 2007
198 برمودا}} 65,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
199 جزائر مارشل}} 59,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
200 گرين لينڊ}} 58,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
201 سينٽ ڪيٽز}} 50,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
202 جزائر فارو}} 48,455 1 جون 2007 ٠٫٠٠١% Official statistics of the Faroe Islands
203 جزائر ڪي مين}} 47,000 ٠٫٠٠١% گڏيل قومون
204 ليختينستائن}} 35,000 ٠٫٠٠٠٥% گڏيل قومون
سينٽ مارٽن}} 33,102 October 2004 ٠٫٠٠٠٥% October 2004 supplementary census.
205 مناڪو}} 33,000 ٠٫٠٠٠٥%

گڏيل قومون

206 سان مارينو}} 31,000 ٠٫٠٠٠٥% گڏيل قومون
207 جبرالٽر}} 29,000 ٠٫٠٠٠٤% گڏيل قومون
208 جزائر ٽرڪس و ڪيڪوس}} 26,000 ٠٫٠٠٠٤% گڏيل قومون
209 برطانوي جزائر ورجن}} 23,000 ٠٫٠٠٠٣% گڏيل قومون
210 پالاؤ}} 20,000 ٠٫٠٠٠٣% گڏيل قومون
والس و فتونا}} 15,000 جولاءِ2007 ٠٫٠٠٠٢% گڏيل قومون
211 جزائر ڪوڪ}} 13,000 ٠٫٠٠٠٢% گڏيل قومون
212 اينگوئلا}} 13,000 ٠٫٠٠٠٢% گڏيل قومون
213 تووالو}} 11,000 ٠٫٠٠٠٢% گڏيل قومون
214 ناورو}} 10,000 ٠٫٠٠٠١% گڏيل قومون
سينٽ بارٿيلمي}} 6,852 March 1999 ٠٫٠٠٠١% March 1999 census
215 سينٽ هلينا}} 6,600 ٠٫٠٠٠١% گڏيل قومون
سينٽ پيئر و ميڪوئيلون}} 6,125 جنوري 2006 ٠٫٠٠٠١% January 2006 census
216 مونٽسيراٽ}} 5,900 ٠٫٠٠٠١% گڏيل قومون
217 جزائر فاڪ لينڊ}} 3,000 0.00005% گڏيل قومون
218 نیو}} 1,600 0.00003% گڏيل قومون
219 ٽوڪيلاؤ}} 1,400 0.00003% گڏيل قومون
220 ويٽيڪن سٽي}} 800 0.00002% گڏيل قومون
221 جزائر پٽڪيرن}} 50 0.000001% گڏيل قومون