آءِ او سي ملڪي ڪوڊن جي فهرست

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان
Jump to navigation ڳولا ڏانهن هلو
بين الاقوامي اولمپڪ تحريڪ جو جهنڊو

بين الاقوامي اولمپڪ ڪميٽي (international olympic committee) (آءِ او سي) ٽي اکري مخفف ملڪي ڪوڊ استعمال ڪري ٿو.

ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
AFG [١] Flag of Afghanistan.svg افغانستان
ALB [٢] سانچو:ALB
ALG [٣] Flag of Algeria.svg الجزائر AGR (1964), AGL (1968 S)
AND [٤] سانچو:AND
ANG [٥] سانچو:ANG
ANT [٦] سانچو:ANT
ARG [٧] Flag of Argentina.svg ارجنٽائن
ARM [٨] Flag of Armenia.svg آرمينيا
ARU [٩] Flag of Aruba.svg آروبا
ASA [١٠] سانچو:ASA
AUS [١١] Flag of Australia.svg آسٽريليا AUT (1956 W)
AUT [١٢] Flag of Austria.svg آسٽريا AUS (1956 W)
AZE [١٣] Flag of Azerbaijan.svg آذربائيجان
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
BAH [١٤] Flag of the Bahamas.svg بهاماس
BAN [١٥] Flag of Bangladesh.svg بنگلا ديش
BAR [١٦] Flag of Barbados.svg بارباڊوس BAD (1964)
BDI [١٧] سانچو:BDI
BEL [١٨] سانچو:BEL
BEN [١٩] Flag of Benin.svg بینن DAY (1964), DAH (1968–1976)
BER [٢٠] Flag of Bermuda.svg برموڊا
BHU [٢١] سانچو:BHU
BIH [٢٢] سانچو:BIH BSH (1992 S)
BIZ [٢٣] Flag of Belize.svg بليز HBR (1968–1972)
BLR [٢٤] سانچو:BLR
BOL [٢٥] سانچو:BOL
BOT [٢٦] سانچو:BOT
BRA [٢٧] Flag of Brazil.svg برازيل
BRN [٢٨] سانچو:BRN
BRU [٢٩] سانچو:BRU
BUL [٣٠] سانچو:BUL
BUR [٣١] Flag of Burkina Faso.svg برڪينا فاسو VOL (1972–1984)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
CAF [٣٢] سانچو:CAF AFC (1968)
CAM [٣٣] سانچو:CAM CAB (1964), KHM (1972–1976)
CAN [٣٤] سانچو:CAN
CAY [٣٥] Flag of the Cayman Islands.svg ڪيمين ٻيٽ
CGO [٣٦] سانچو:CGO
CHA [٣٧] Flag of Chad.svg چاڊ CHD (1964)
CHI [٣٨] سانچو:CHI CIL (1956 W, 1960 S)
CHN [٣٩] Flag of the People's Republic of China.svg چين
CIV [٤٠] Flag of Côte d'Ivoire.svg آئيوري ڪوسٽ IVC (1964), CML (1968)
CMR [٤١] سانچو:CMR
COD [٤٢] سانچو:COD COK (1968), ZAI (1972–1996)
COK [٤٣] سانچو:COK
COL [٤٤] Flag of Colombia.svg ڪولمبيا
COM [٤٥] سانچو:COM
CPV [٤٦] Flag of Cape Verde.svg ڪیپ ورڊي
CRC [٤٧] Flag of Costa Rica.svg ڪوسٽاريڪا COS (1964)
CRO [٤٨] سانچو:CRO
CUB [٤٩] Flag of Cuba.svg ڪيوبا
CYP [٥٠] Flag of Cyprus.svg قبرص
CZE [٥١] سانچو:CZE
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
DEN [٥٢] سانچو:DEN DAN (1960 S, 1968 W), DIN (1968 S)
DJI [٥٣] سانچو:DJI
DMA [٥٤] Flag of Dominica.svg ڊومينيڪا
DOM [٥٥] Flag of the Dominican Republic.svg ڊومينيڪن ريپبلڪ
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
ECU [٥٦] سانچو:ECU
EGY [٥٧] Flag of Egypt.svg مصر RAU (1960, 1968), UAR (1964)
ERI [٥٨] سانچو:ERI
ESA [٥٩] سانچو:ESA SAL (1964–1976)
ESP [٦٠] سانچو:ESP SPA (1956–1964, 1968 W)
EST [٦١] سانچو:EST
ETH [٦٢] Flag of Ethiopia.svg ايٿوپيا ETI (1960, 1968)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
FIJ [٦٣] سانچو:FIJ FIG (1960)
FIN [٦٤] سانچو:FIN
FRA [٦٥] سانچو:FRA
FSM [٦٦] سانچو:FSM
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
GAB [٦٧] سانچو:GAB
GAM [٦٨] سانچو:GAM
GBR [٦٩] سانچو:GBR GRB (1956 W–1960), GBI (1964)
GBS [٧٠] Flag of Guinea-Bissau.svg گني بسائو
GEO [٧١] سانچو:GEO
GEQ [٧٢] سانچو:GEQ
GER [٧٣] سانچو:GER ALL (1968 W), ALE (1968 S)
GHA [٧٤] Flag of Ghana.svg گھانا
GRE [٧٥] سانچو:GRE
GRN [٧٦] Flag of Grenada.svg گريناڊا
GUA [٧٧] Flag of Guatemala.svg گوئٽي مالا GUT (1964)
GUI [٧٨] Flag of Guinea.svg جمھوریہ گني
GUM [٧٩] سانچو:GUM
GUY [٨٠] سانچو:GUY GUA (1960), GUI (1964)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
HAI [٨١] Flag of Haiti.svg هيٽي
HKG [٨٢] سانچو:HKG HOK (1960–1968)
HON [٨٣] Flag of Honduras (2008 Olympics).svg هنڊوراس
HUN [٨٤] سانچو:HUN UNG (1956 W, 1960 S)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
INA [٨٥] Flag of Indonesia.svg انڊونيشيا INS (1960)
IND [٨٦] Flag of India.svg ڀارت
IRI [٨٧] سانچو:IRI IRN (1956–1988), IRA (1968 W)
IRL [٨٨] سانچو:IRL
IRQ [٨٩] سانچو:IRQ IRK (1960, 1968)
ISL [٩٠] سانچو:ISL ICE (1960 W, 1964 S)
ISR [٩١] Flag of Israel.svg اسرائيل
ISV [٩٢] سانچو:ISV
ITA [٩٣] سانچو:ITA
IVB [٩٤] Flag of the British Virgin Islands.svg برٽش ورجن آئلينڊز
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
JAM [٩٥] Flag of Jamaica.svg جميڪا
JOR [٩٦] سانچو:JOR
JPN [٩٧] سانچو:JPN GIA (1956 W, 1960 S), JAP (1960 W)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
KAZ [٩٨] Flag of Kazakhstan.svg قازقستان
KEN [٩٩] Flag of Kenya.svg ڪينيا
KGZ [١٠٠] سانچو:KGZ
KIR [١٠١] سانچو:KIR
KOR [١٠٢] سانچو:KOR COR (1956 W, 1960 S, 1968 S, 1972 S)
KSA [١٠٣] سانچو:KSA ARS (1968–1976), SAU (1980–1984)
KUW [١٠٤] سانچو:KUW
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
LAO [١٠٥] سانچو:LAO
LAT [١٠٦] سانچو:LAT
LBA [١٠٧] سانچو:LBA LYA (1964), LBY (1968 W)
LBR [١٠٨] Flag of Liberia.svg لائبیریا
LCA [١٠٩] Flag of Saint Lucia.svg سينٽ لوسيا
LES [١١٠] سانچو:LES
LIB [١١١] سانچو:LIB LEB (1960 W, 1964 S)
LIE [١١٢] سانچو:LIE LIC (1956 W, 1964 S, 1968 W)
LTU [١١٣] سانچو:LTU LIT (1992 W)
LUX [١١٤] سانچو:LUX
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
MAD [١١٥] سانچو:MAD MAG (1964)
MAR [١١٦] سانچو:MAR MRC (1964)
MAS [١١٧] Flag of Malaysia.svg ملائيشيا MAL (1964–1988)
MAW [١١٨] سانچو:MAW
MDA [١١٩] سانچو:MDA MLD (1994)
MDV [١٢٠] Flag of Maldives.svg مالديپ
MEX [١٢١] Flag of Mexico.svg ميڪسيڪو
MGL [١٢٢] سانچو:MGL MON (1968 W)
MHL [١٢٣] سانچو:MHL
MKD [١٢٤] سانچو:MKD
MLI [١٢٥] Flag of Mali.svg مالي
MLT [١٢٦] سانچو:MLT MAT (1960–1964)
MNE [١٢٧] سانچو:MNE
MON [١٢٨] سانچو:MON
MOZ [١٢٩] سانچو:MOZ
MRI [١٣٠] سانچو:MRI
MTN [١٣١] Flag of Mauritania.svg موريتانيا
MYA [١٣٢] سانچو:MYA BIR (1960, 1968–1988), BUR (1964)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
NAM [١٣٣] سانچو:NAM
NCA [١٣٤] Flag of Nicaragua.svg نڪاراگوا NCG (1964), NIC (1968)
NED [١٣٥] سانچو:Country data نیدرلینڈز OLA (1956 W), NET (1960 W), PBA (1960 S), NLD (1964 S), HOL (1968–1988)
NEP [١٣٦] Flag of Nepal.svg نيپال
NGR [١٣٧] Flag of Nigeria.svg نائجيريا NGA (1964)
NIG [١٣٨] Flag of Niger.svg نائيجر NGR (1964)
NOR [١٣٩] سانچو:NOR
NRU [١٤٠] سانچو:NRU
NZL [١٤١] سانچو:NZL NZE (1960, 1968 W)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
OMA [١٤٢] سانچو:OMA
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
PAK [١٤٣] Flag of Pakistan.svg پاڪستان
PAN [١٤٤] Flag of Panama.svg پاناما
PAR [١٤٥] سانچو:PAR
PER [١٤٦] سانچو:PER
PHI [١٤٧] سانچو:PHI FIL (1960, 1968)
PLE [١٤٨] سانچو:PLE
PLW [١٤٩] سانچو:PLW
PNG [١٥٠] سانچو:PNG NGY (1976–1980), NGU (1984–1988)
POL [١٥١] سانچو:POL
POR [١٥٢] سانچو:POR
PRK [١٥٣] سانچو:PRK NKO (1964 S, 1968 W), CDN (1968)
PUR [١٥٤] Flag of Puerto Rico.svg پورٽو ريڪو PRI (1960), PRO (1968)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
QAT [١٥٥] سانچو:QAT
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
ROU [١٥٦] سانچو:ROU ROM (1956–1960, 1972–2006), RUM (1964–1968)
RSA [١٥٧] سانچو:RSA SAF (1960–1972)
RUS [١٥٨]
RWA [١٥٩] سانچو:RWA
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
SAM [١٦٠] سانچو:SAM
SEN [١٦١] Flag of Senegal.svg سينيگال SGL (1964)
SEY [١٦٢] سانچو:SEY
SIN [١٦٣] سانچو:SIN
SKN [١٦٤] سانچو:SKN
SLE [١٦٥] Flag of Sierra Leone.svg سيرا ليون SLA (1968)
SLO [١٦٦] سانچو:SLO
SMR [١٦٧] سانچو:SMR SMA (1960–1964)
SOL [١٦٨] سانچو:SOL
SOM [١٦٩] سانچو:SOM
SRB [١٧٠] سانچو:SRB
SRI [١٧١] Flag of Sri Lanka.svg سري لنڪا CEY (1960–1972)
STP [١٧٢] سانچو:STP
SUD [١٧٣] Flag of Sudan.svg سوڊان
SUI [١٧٤] سانچو:SUI SVI (1956 W, 1960 S), SWI (1960 W, 1964 S)
SUR [١٧٥] سانچو:SUR
SVK [١٧٦] سانچو:SVK
SWE [١٧٧] سانچو:SWE SVE (1956 W, 1960 S), SUE (1968 S)
SWZ [١٧٨] سانچو:SWZ
SYR [١٧٩] سانچو:SYR RAU (1960), SIR (1968)
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
TAN [١٨٠] سانچو:TAN
TGA [١٨١] سانچو:TGA TON (1984)
THA [١٨٢] سانچو:THA
TJK [١٨٣] سانچو:TJK
TKM [١٨٤] Flag of Turkmenistan.svg ترڪمانستان
TLS [١٨٥] Flag of East Timor.svg اوڀر تيمور IOA (انفرادی اولمپک کھلاڑی, 2000)
TOG [١٨٦] Flag of Togo.svg ٽوگو
TPE [١٨٧] سانچو:TPE[1] RCF (1960), TWN (1964–1968), ROC (1972–1976)
TRI [١٨٨] سانچو:TRI TRT (1964–1968)
TUN [١٨٩] سانچو:TUN
TUR [١٩٠] Flag of Turkey.svg ترڪي
TUV [١٩١] سانچو:TUV
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
UAE [١٩٢] سانچو:UAE
UGA [١٩٣] سانچو:UGA
UKR [١٩٤] Flag of Ukraine.svg يوڪرين
URU [١٩٥] سانچو:URU URG (1968)
USA [١٩٦] Flag of the United States.svg گڏيل آمريڪي رياستون SUA (1960 S), EUA (1968 S)
UZB [١٩٧] Flag of Uzbekistan.svg ازبڪستان
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
VAN [١٩٨] سانچو:VAN
VEN [١٩٩] Flag of Venezuela.svg وينزويلا
VIE [٢٠٠] سانچو:VIE VET (1964), VNM (1968–1976)
VIN [٢٠١] سانچو:VIN
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
YEM [٢٠٢] سانچو:YEM
ڪوڊ حوالو قوم ٻيا مستعمل رموز
ZAM [٢٠٣] سانچو:ZAM NRH (1964)
ZIM [٢٠٤]

Flag of Zimbabwe.svg زمبابوي

RHO (1960–1972)

وڌيڪ ڏسو[سنواريو]

حوالا[سنواريو]

  1. Official name given to the Republic of China for Olympic competition