آبادي جي لحاظ کان پاڪستان جي شهرن جي فهرست

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان
Jump to navigation ڳولا ڏانهن هلو

هي فهرست پاڪستان جي آبادي جي لحاظ کان سڀ کان وڌيڪ گنجان آباد شهرن بابت آهي.

A map showing all of the cities in Pakistan with a population over 300,000 as of the 2017 census' provisional results.

فهرست[سنواريو]

درجو شهر آبادي
2017ع مردم شماري[1]
آبادي
1998ع مردم شماري
تبدیلي صوبو
1 ڪراچي ١٤٬٩١٦٬٤٥٦ ٩٬٣٣٩٬٠٢٣ +٥٩٫٧٢% Flag of Sindh.svg سنڌ
2 لاهور ١١٬١٢٦٬٢٨٥ ٥٬٢٠٩٬٠٨٨ +١١٣٫٥٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
3 فيصل آباد ٣٬٢٠٤٬٧٢٦ ٢٬٠٠٨٬٨٦١ +٥٩٫٥٣% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
4 راولپنڊي ٢٬٠٩٨٬٢٣١ ١٬٤٠٩٬٧٦٨ +٤٨٫٨٤% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
5 گوجرانوالا ٢٬٠٢٧٬٠٠١ ١٬١٣٢٬٥٠٩ +٧٨٫٩٨% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
6 پشاور ١٬٩٧٠٬٠٤٢ ٩٨٢٬٨١٦ +١٠٠٫٤٥% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
7 ملتان ١٬٨٧١٬٨٤٣ ١٬١٩٧٬٣٨٤ +٥٦٫٣٣% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
8 حيدرآباد، سنڌ ١٬٧٣٤٬٣٠٩ ١٬١٦٦٬٨٩٤ +٤٨٫٦٣% Flag of Sindh.svg سنڌ
9 اسلام آباد ١٬٠٠٩٬٨٣٢ ٥٢٩٬١٨٠ +٩٠٫٨٣% Proposed Flag of Islamabad Capital Territory.svg اسلام آباد راڄڌاني جو علائقو
10 ڪوئيٽا ١٬٠٠١٬٢٠٥ ٥٦٥٬١٣٧ +٧٧٫١٦% Flag of Balochistan.svg بلوچستان، پاڪستان
11 بهاولپور ٧٦٢٬١١١ ٤٠٨٬٣٩٥ +٨٦٫٦١% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
12 سرگوڌا ٦٥٩٬٨٦٢ ٤٥٨٬٤٤٠ +٤٣٫٩٤% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
13 سيالڪوٽ ٦٥٥٬٨٥٢ ٤٢١٬٥٠٢ +٥٥٫٦0% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
14 سکر ٤٩٩٬٩٠٠ ٣٣٥٬٥٥١ +٤٨٫٩٨% Flag of Sindh.svg سنڌ
15 لاڙڪاڻو ٤٩٠٬٥٠٨ ٢٧٠٬٢٨٣ +٨١٫٤٨% Flag of Sindh.svg سنڌ
16 شيخوپورا ٤٧٣٬١٢٩ ٢٨٠٬٢٦٣ +٦٨٫٨٢% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
17 رحيم يار خان ٤٢٠٬٤١٩ ٢٣٣٬٥٣٧ +٨٠٫٠٢% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
18 جهنگ ٤١٤٬١٣١ ٢٩٣٬٣٦٦ +٤١٫١٧% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
19 ڊيرا غازي خان ٣٩٩٬٠٦٤ ١٩٠٬٥٤٢ +١٠٩٫٤٤% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
20 گجرات ٣٩٠٬٥٣٣ ٢٥١٬٧٩٢ +٥٥٫١0% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
21 ساهيوال ٣٨٩٬٦٠٥ ٢٠٨٬٧٧٨ +٨٦٫٦١% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
22 واهه ڪينٽ ٣٨٠٬١٠٣ ١٩٨٬٨٩١ +٩١٫١١% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
23 مردان ٣٥٨٬٦٠٤ ٢٤٥٬٩٢٦ +٤٥٫٨٢% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
24 قصور ٣٥٨٬٤٠٩ ٢٤٥٬٣٢١ +٤٦٫١0% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
25 اوڪاڙه ٣٥٧٬٩٣٥ ٢٠١٬٨١٥ +٧٧٫٣٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
26 مينگوره ٣٣١٬٠٩١ ١٧٣٬٨٦٨ +٩٠٫٤٣% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
27 نوابشاهه ٢٧٩٬٦٨٨ ١٨٩٬٢٤٤ +٤٧٫٧٩% Flag of Sindh.svg سنڌ
28 چنيوٽ ٢٧٨٬٧٤٧ ١٧٢٬٥٢٢ +٦١٫٥٧% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
29 ڪوٽڙي ٢٥٩٬٣٥٨ ٦٢٬٠٨٥ +٣١٧٫٧٥% Flag of Sindh.svg سنڌ
30 ڪامونڪي ٢٤٩٬٧٦٧ ١٥٢٬٢٨٨ +٦٤٫٠١% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
31 حافظ آباد ٢٤٥٬٧٨٤ ١٣٣٬٦٧٨ +٨٣٫٨٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
32 صادق آباد، پاڪستان ٢٣٩٬٦٧٧ ١٤٤٬٣٩١ +٦٥٫٩٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
33 ميرپور خاص ٢٣٣٬٩١٦ ١٨٩٬٦٧١ +٢٣٫٣٣% Flag of Sindh.svg سنڌ
34 بوري والا ٢٣١٬٧٩٧ ١٥٢٬٠٩٧ +٥٢٫٤0% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
35 ڪوهاٽ ٢٢٨٬٧٧٩ ١٢٦٬٦٢٧ +٨٠٫٦٧% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
36 خانيوال ٢٢٧٬٠٥٩ ١٣٣٬٩٨٦ +٦٩٫٤٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
37 ڊيرا اسماعيل خان ٢١٧٬٤٥٧ ٩٢٬١١٤ +١٣٦٫٠٧% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
38 تربت ٢١٣٬٥٥٧ ٦٨٬٦٠٣ +٢١١٫٢٩% Flag of Balochistan.svg بلوچستان، پاڪستان
39 مظفر ڳڙهه ٢٠٩٬٦٠٤ ١٢٣٬٤٠٤ +٦٩٫٨٥% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
40 ايبٽ آباد ٢٠٨٬٤٩١ ١٠٦٬١٠١ +٩٦٫٥0% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
41 منڊي بهاول الدين ١٩٨٬٦٠٩ ٩٩٬٤٩٦ +٩٩٫٦٢% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
42 شڪارپور، پاڪستان ١٩٥٬٤٣٧ ١٣٤٬٨٨٣ +٤٤٫٨٩% Flag of Sindh.svg سنڌ
43 جيڪب آباد ١٩١٬٠٧٦ ١٣٨٬٧٨٠ +٣٧٫٦٨% Flag of Sindh.svg سنڌ
44 جهلم ١٩٠٬٤٢٥ ١٤٧٬٣٩٢ +٢٩٫٢0% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
45 خان پور ١٨٤٬٧٩٣ ١٢٠٬٣٨٢ +٥٣٫٥١% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
46 خيرپور ١٨٣٬١٨١ ١٠٥٬٦٣٧ +٧٣٫٤١% Flag of Sindh.svg سنڌ
47 خضدار ١٨٢٬٩٢٧ ٩١٬٠٥٧ +١٠٠٫٨٩% Flag of Balochistan.svg بلوچستان، پاڪستان
48 پاڪپتن ١٧٦٬٦٩٣ ١٠٩٬٠٣٣ +٦٢٫٠٥% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
49 حب، بلوچستان ١٧٥٬٣٧٦ ٦٢٬٧٦٣ +١٧٩٫٤٣% Flag of Balochistan.svg بلوچستان، پاڪستان
50 ڊسڪه ١٧٥٬١٧٠ ١٠٢٬٨٨٣ +٧٠٫٢٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
51 گوجره ١٧٤٬٨٦٠ ١١٧٬٨٩٢ +٤٨٫٣٢% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
52 دادو ١٧١٬١٩١ ١٠٢٬٥٥٠ +٦٦٫٩٣% Flag of Sindh.svg سنڌ
53 مريدڪي ١٦٦٬٦٥٢ ١١١٬٩٥١ +٤٨٫٨٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
54 بهاولنگر ١٦١٬٠٣٣ ١١١٬٣١٣ +٤٤٫٦٧% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
55 سمندري ١٥٦٬٩٩١ ٥٤٬٩٠٨ +١٨٥٫٩٢% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
56 ٽنڊو الهه يار ١٥٦٬٥٦٢ ٨٥٬٨١٢ +٨٢٫٤٥% Flag of Sindh.svg سنڌ
57 ٽنڊو آدم ١٥٢٬٦١٧ ١٠٤٬٩٠٧ +٤٥٫٤٨% Flag of Sindh.svg سنڌ
58 جڙانواله ١٥٠٬٣٨٠ ١٠٦٬٩٨٥ +٤٠٫٥٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
59 چشتيان ١٤٩٬٩٣٩ ١٠٢٬٢٨٧ +٤٦٫٥٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
60 اٽڪ ١٤٦٬٣٩٦ ٦٩٬٧٢٩ +١٠٩٫٩٥% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
61 وهاڙي ١٤٥٬٤٦٤ ٩٤٬٣٤٣ +٥٤٫١٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
62 ڪوٽ عبدالمالڪ ١٤٣٬٤٣٤ ٦٣٬٥٢٥ +١٢٥٫٧٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
63 فيروزوالا ١٤١٬٤٠٥ ٥٥٬٤٣٣ +١٥٥٫٠٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
64 چڪوال ١٣٨٬١٤٦ ٨٠٬٥٠٨ +٧١٫٥٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
65 گوجرانواله ڪينٽونمينٽ ١٣٧٬٣٠٢ ٩٣٬٠٩٣ +٤٧٫٤٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
66 ڪماليه ١٣٥٬٦٤١ ٩٧٬٣٢٤ +٣٩٫٣٧% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
67 عمرڪوٽ ١٣٤٬٠٥٢ ٣٥٬٥٥٩ +٢٧٦٫٩٨% Flag of Sindh.svg سنڌ
68 احمد پور شرقيه ١٣٣٬٣٦٩ ٩٦٬٤١٥ +٣٨٫٣٣% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
69 ڪوٽ ادو ١٢٩٬٧٠٣ ٨٠٬٧٢٠ +٦٠٫٦٨% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
70 وزير آباد ١٢٨٬٠٦٠ ٩٠٬١٩٧ +٤١٫٩٨% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
71 مانسهره ١٢٧٬٦٢٣ ٤٩٬٥٣٤ +١٥٧٫٦٥% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
72 ليه ١٢٦٬٣٦١ ٧٢٬٣١٩ +٧٤٫٧٣% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
73 صوابي ١٢٣٬٤١٢ ٨٠٬١٥٧ +٥٣٫٩٦% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
74 چمن ١٢٣٬١٩١ ٥٦٬٧٩٢ +١١٦٫٩٢% Flag of Balochistan.svg بلوچستان، پاڪستان
75 ٽيڪسلا شهر ١٢١٬٩٥٢ ٧١٬٨٨٢ +٦٩٫٦٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
76 نوشهرهه ١٢٠٬١٣١ ٨٩٬٨١٣ +٣٣٫٧٦% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
77 خوشاب ١١٩٬٣٨٤ ٨٧٬٨٥٩ +٣٥٫٨٨% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
78 شهدادڪوٽ ١١٨٬٩١٥ ٦٠٬٤٣٦ +٩٦٫٧٦% Flag of Sindh.svg سنڌ
79 ميانوالي ١١٨٬٨٨٣ ٨٠٬١٧١ +٤٨٫٢٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
80 ڪبل، سوات ١١٨٬١٠٣ ١١٨٬١٠٣ ٠�00% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
81 لوڌران ١١٧٬٨٥١ ٦٥٬٥٠١ +٧٩٫٩٢% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
82 حاصل پور ١١٥٬٥٣٦ ٧١٬٢٩٥ +٦٢٫٠٥% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
83 چارسده ١١٤٬٥٦٥ ٨٧٬٢١٨ +٣١٫٣٥% PK-NWFP.svg خيبرپختونخوا
84 بکر ١١٣٬٠١٨ ٦٨٬٨٩٦ +٦٤٫٠٤% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
85 بدين ١١٢٬٤٢٠ ٦٢٬٨٤٣ +٧٨٫٨٩% Flag of Sindh.svg سنڌ
86 عارف والا ١١١٬٤٠٣ ٧٤٬١٧٤ +٥٠٫١٩% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
87 گهوٽڪي ١١١٬٣٢١ ٥٢٬٨٢٣ +١١٠٫٧٤% Flag of Sindh.svg سنڌ
88 سمبڙيال ١٠٩٬٤٧٩ ٤٩٬٥٧٤ +١٢٠٫٨٤% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
89 جتوئي، پاڪستان ١٠٩٬٤٢٤ ٣٨٬٩٨٦ +١٨٠٫٦٨% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
90 هارون آباد، بهاولنگر ١٠٧٬٨٥٨ ٦٢٬٨٧٨ +٧١٫٥٤% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
91 ڏهرڪي ١٠٣٬٥٥٧ ٣٤٬٦١٥ +١٩٩٫١٧% Flag of Sindh.svg سنڌ
92 نارووال ١٠٣٬٠٦٧ ٥٧٬٠٥٢ +٨٠٫٦٥% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان
93 ٽنڊو محمد خان ١٠١٬٨٦٣ ٦٥٬٣٩٦ +٥٥٫٧٦% Flag of Sindh.svg سنڌ
94 قمبر ١٠١٬٤٧٤ ٥٨٬٣٦٩ +٧٣٫٨٥% Flag of Sindh.svg سنڌ
95 ميرپور ماٿيلو ١٠٠٬٧٦٠ ٤٢٬٤٢١ +١٣٧٫٥٢% Flag of Sindh.svg سنڌ
96 ڪنڌ ڪوٽ ١٠٠٬٦٩٨ ٦٧٬٥٦٦ +٤٩٫٠٤% Flag of Sindh.svg سنڌ
97 ڀلوال ١٠٠٬١٣٥ ٦١٬٥٢٣ +٦٢٫٧٦% Flag of Punjab.svg پنجاب، پاڪستان

درشن گهر[سنواريو]

The 18 most populous cities of Pakistan according to the 2017 census
14. سکر، سنڌ 

حوالا[سنواريو]

  1. "پاڪستان:صوبا ۽ وڏا شهر – آبادي جا انگ اکرَ، نقشا، چارٽَ، موسم ۽ ويب سائٽ معلومات". www.citypopulation.de. وقت 2019-01-09 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 2019-01-08.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)

وڌيڪ ڏسو[سنواريو]

سانچو:Pakistani cities