وڏن شهرن جي فهرست

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان
Jump to navigation ڳولا ڏانهن هلو

هيءَ آبادي جي لحاظ کان دُنيا جي سڀ کان وڏن شهرن جي هڪ فهرست آهي

شهرن جي فهرست[سنواريو]

شهر[lower-alpha 1] ملڪ اسڪائي لائين گڏيل قومون 2018 جي ​​آبادي جو اندازو[lower-alpha 2] اصل شهر[lower-alpha 3] ميٽروپوليٽن جو علائقو[lower-alpha 4] شهري علائقو
(ڊيموگرافيا)[2]
سمجهاڻي آبادي ايريا
(ڪلوميٽر2)
آبادي ايريا
(ڪلوميٽر2)
آبادي ايريا
(ڪلوميٽر2)
ٽوڪيو  جاپان Shinjuku skyline, Tokyo - Sony A7R (11831328835).jpg ٣٧٬٤٠٠٬٠٦٨ Metropolis prefecture ١٣٬٥١٥٬٢٧١[3] ٢٬١٩١[3] ٣٧٬٢٧٤٬٠٠٠[4] ١٣٬٤٥٢[4] ٣٧٬٩٧٧٬٠٠٠ ٨٬٢٣٠[lower-alpha 5]
دهلي  ڀارت Skyline at Rajiv Chowk.JPG ٢٨٬٥١٤٬٠٠٠ National capital territory ١٦٬٧٥٣٬٢٣٥[5] ١٬٤٨٤ ٢٩٬٠٠٠٬٠٠٠[6] ٣٬٤٨٣[6] ٢٩٬٦١٧٬٠٠٠ ٢٬٢٣٢[lower-alpha 6]
شنگھائي  چين Huangpu River 2018-08-26 173648.jpg ٢٥٬٥٨٢٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٢٤٬١٨٣٬٠٠٠[7] ٦٬٣٤١ N/A N/A ٢٢٬١٢٠٬٠٠٠ ٤٬٠٦٨[lower-alpha 7]
ساؤ پولو  برازيل SP from Altino Arantes Building.jpg ٢١٬٦٥٠٬٠٠٠ ميونسپلٽي ١٢٬٢٥٢٬٠٢٣[8] ١٬٥٢١ ٢١٬٧٣٤٬٦٨٢[9] ٧٬٩٤٧ ٢٢٬٠٤٦٬٠٠٠ ٣٬١١٦[lower-alpha 8]
ميڪسيڪو شهر  ميڪسيڪو Ciudad.de.Mexico.City.- Paseo.Reforma.Skyline CDMX 2016 (cropped).jpg ٢١٬٥٨١٬٠٠٠ شهري-رياست ٨٬٩١٨٬٦٥٣[10] ١٬٤٨٥ ٢٠٬٨٩٢٬٧٢٤[11] ٧٬٨٥٤ ٢٠٬٩٩٦٬٠٠٠ ٢٬٣٨٦
قاهره  مصر Flickr - archer10 (Dennis) - Egypt-2A-007.jpg ٢٠٬٠٧٦٬٠٠٠ Urban governorate ٩٬٥٠٠٬٠٠٠[12] ٣٬٠٨٥ N/A N/A ١٩٬٣٧٢٬٠٠٠ ٢٬٠١٠
ممبئي  ڀارت Mumbai 03-2016 10 skyline of Lotus Colony.jpg ١٩٬٩٨٠٬٠٠٠ ميونسپلٽي ١٢٬٤٧٨٬٤٤٧[13] ٦٠٣ ٢٤٬٤٠٠٬٠٠٠[14] ٤٬٣٥٥[15] ٢٣٬٣٥٥٬٠٠٠ ٩٤٤[lower-alpha 9]
بيجنگ  چين Beijing skyline from northeast 4th ring road (cropped).jpg ١٩٬٦١٨٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٢١٬٧٠٧٬٠٠٠[7] ١٦٬٤١١ N/A N/A ١٩٬٤٣٣٬٠٠٠ ٤٬١٧٢
ڍاڪا  بنگلا ديش Dhaka 14th March (32624769393).jpg ١٩٬٥٧٨٬٠٠٠ راڄڌاني ٨٬٩٠٦٬٠٣٩[16] ٣٣٨[17] ١٤٬٥٤٣٬١٢٤[18] ١٥٬٤٤٣٬٠٠٠ ٤٥٦
Osaka  جاپان Nakanoshima Skyscrapers in 201504 001.jpg ١٩٬٢٨١٬٠٠٠ Designated city ٢٬٧٢٥٬٠٠٦[3] ٢٢٥[3] ١٩٬٣٠٣٬٠٠٠[4] ١٣٬٢٢٨[4] ١٤٬٩٧٧٬٠٠٠ ٣٬٠١٩[lower-alpha 10]
نيو_يارڪ سٽي  گڏيل آمريڪي رياستون A view of New York City with the Empire State Building and One World Trade Center from the Rockefeller Center.jpg ١٨٬٨١٩٬٠٠٠ شھر ٨٬٣٩٨٬٧٤٨[19] ٧٨٦ ١٩٬٣٠٣٬٨٠٨[20] ١٧٬٣١٥ ٢٠٬٨٧٠٬٠٠٠ ١٢٬٠٩٣[lower-alpha 11]
ڪراچي  پاڪستان KHIURBANSKYLINE.jpg ١٥٬٤٠٠٬٠٠٠ ميٽرو پوليٽن شهر ١٤٬٩١٠٬٣٥٢[21] ٣٬٥٣٠[22] ١٬٢٠٠[23] ١٤٬٨٣٥٬٠٠٠ ١٬٠٤٤
Buenos Aires  ارجنٽائن High-rises of Puerto Madero (40022145164).jpg ١٤٬٩٦٧٬٠٠٠ Autonomous city ٣٬٠٥٤٬٣٠٠[24] ٢٠٣ 12,806,866[25] ١٦٬١٥٧٬٠٠٠ ٣٬٢٢١
Chongqing  چين 重庆市渝中区半岛.jpg ١٤٬٨٣٨٬٠٠٠ چين جا سڌو سنئون انتظاميا ميونسپلٽيز ٣٠٬١٦٥٬٥٠٠[26] ٨٢٬٤٠٣ N/A N/A ٧٬٧٣٩٬٠٠٠ ١٬٥٣٧
Istanbul  ترڪي İstanbul view from İstanbul Sapphire observation deck Aug 2014, p9.JPG ١٤٬٧٥١٬٠٠٠ Metropolitan municipality ١٥٬٥١٩٬٢٦٧[27] ٥٬١٩٦ N/A N/A ١٥٬١٥٤٬٠٠٠ ١٬٣٧٥
Kolkata  ڀارت Howrah Pano 3.jpg ١٤٬٦٨١٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٤٬٤٩٦٬٦٩٤[28] ٢٠٥ ١٤٬٠٣٥٬٩٥٩[29] ١٬٨٥١[30] ١٧٬٥٦٠٬٠٠٠ ١٬٣٥١
Manila  فلپائن ١٣٬٤٨٢٬٠٠٠ راڄڌاني ١٬٧٨٠٬١٤٨سانچو:PH census ٤٣ ١٢٬٨٧٧٬٢٥٣سانچو:PH census ٦٢٠ ٢٣٬٠٨٨٬٠٠٠ ١٬٨٧٣[lower-alpha 12]
Lagos  نائجيريا Lagos skyline.jpg ١٣٬٤٦٣٬٠٠٠ N/A[lower-alpha 13] N/A N/A ٢١٬٠٠٠٬٠٠٠[31] ١٬١٧١[31] ١٥٬٢٧٩٬٠٠٠ ١٬٩٦٥
Rio de Janeiro  برازيل CentroRJ.jpg ١٣٬٢٩٣٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٦٬٥٢٠٬٠٠٠[32] ١٬٢٢١ ١٢٬٦٤٤٬٣٢١[33] ٥٬٣٢٧ ١٢٬٢٧٢٬٠٠٠ ١٬٩١٢
Tianjin  چين Tianjin Skyline 2009 Sep 11 by Nangua 1.jpg ١٣٬٢١٥٬٠٠٠ ميونسپلٽي ١٥٬٥٦٩٬٠٠٠[7] ١١٬٩٢٠ N/A N/A ١٠٬٨٠٠٬٠٠٠ ٢٬٨١٣
Kinshasa  عوامي جمهوريا ڪانگو Vue Kinshasa.jpg ١٣٬١٧١٬٠٠٠ City-province ١١٬٤٦٢٬٠٠٠[34] ٩٬٩٦٥ ١٣٬٥٢٨٬٠٠٠ ٤٧٣
Guangzhou  چين Guangzhou skyline.jpg ١٢٬٦٣٨٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ١٤٬٤٩٨٬٤٠٠[7] ٧٬٤٣٤ N/A N/A ٢٠٬٩٠٢٬٠٠٠ ٤٬٣٤٢[lower-alpha 14]
لاس_اينجلس  گڏيل آمريڪي رياستون Los Angeles with Mount Baldy.jpg ١٢٬٤٥٨٬٠٠٠ شھر ٣٬٩٩٠٬٤٥٦[19] ١٬٢١٤ ١٣٬٢٩١٬٤٨٦[35] ١٢٬٥٥٩ ١٥٬٤٠٢٬٠٠٠ ٦٬٣٥١
ماسڪو  روس ١٢٬٤١٠٬٠٠٠ Federal city ١٣٬٢٠٠٬٠٠٠[36] ٢٬٥١١[37] N/A N/A ١٧٬١٢٥٬٠٠٠ ٥٬٨٩١
Shenzhen  چين Lo Wu District 201701.jpg ١١٬٩٠٨٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ١٢٬٥٢٨٬٣٠٠[7] ٢٬٠٥٠ N/A N/A ١٥٬٩٢٩٬٠٠٠ ١٬٨٠٣
لاھور  پاڪستان Badshahi Mosquee, Lahore.jpg ١١٬٧٣٨٬٠٠٠ ميٽرو پوليٽن شهر ١١٬١٢٦٬٠٠٠[21] ١٬٧٧٢ ١١٬٠٢١٬٠٠٠ ٨٥٣
Bangalore  ڀارت Bangalore Panorama edit1.jpg ١١٬٤٤٠٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٨٬٤٤٣٬٦٧٥[38] ٧٠٩ ١٣٬٧٠٧٬٠٠٠ ١٬٢٠٥
Paris  فرانس La Défense from the Arc de Triomphe, Paris 6 March 2015 003.jpg ١٠٬٩٠١٬٠٠٠ Commune ٢٬١٤٨٬٢٧١[39] ١٠٥ ١٢٬٢٤٤٬٨٠٧[40] ١١٬٠٢٠٬٠٠٠ ٢٬٥٠٩
Bogotá  ڪولمبيا فائل:BogotáSkyline.jpg ١٠٬٥٧٤٬٠٠٠ Capital District ٧٬٩٦٣٬٠٠٠[41] ١٬٥٨٧ ١٢٬٥٤٥٬٢٧٢[42] ٥٬٩٣٤ ٩٬٤٦٤٬٠٠٠ ٥٨٤
Jakarta  انڊونيشيا فائل:Jakarta-Skyline-from-Bund.jpg ١٠٬٥١٧٬٠٠٠ Special capital region ١٠٬١٥٤٬١٣٤[43] ٦٦٤[43] ٣٣٬٤٣٠٬٢٨٥[44] ٧٬٠٦٣[44] ٣٤٬٥٤٠٬٠٠٠ ٣٬٥٤٠[lower-alpha 15]
Chennai  ڀارت Chennai Skyline.jpg ١٠٬٤٥٦٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٦٬٧٢٧٬٠٠٠[45] ٤٢٦[46] ١١٬٣٢٤٬٠٠٠ ١٬٠٤٩
Lima  پيرو Lima - Perú.jpg ١٠٬٣٩١٬٠٠٠ Metropolitan municipality ٨٬٨٩٤٬٠٠٠[47] ٢٬٦٧٢ ٩٬٥٦٩٬٤٦٨[48] ٢٬٨١٩ ٩٬٨٤٨٬٠٠٠ ٨٩٠
Bangkok  ٿائي لينڊ 0008871 - Krung Thep Bridge 001.jpg ١٠٬١٥٦٬٠٠٠ Special administrative area ٥٬٧٨٢٬٠٠٠[49] ١٬٥٦٩ ١٦٬٢٥٥٬٩٠٠[50] ٧٬٧٦٢[51] ١٧٬٠٦٦٬٠٠٠ ٣٬١٩٩
Seoul  ڏکڻ ڪوريا Seoul (South Korea).jpg ٩٬٩٦٣٬٠٠٠ Special city ٩٬٨٠٦٬٠٠٠[52] ٦٠٥ ٢٥٬٥١٤٬٠٠٠[53] ١١٬٧٠٤ ٢١٬٧٩٤٬٠٠٠ ٢٬٧٦٨[lower-alpha 16]
Nagoya  جاپان Nagoya Night View.jpg ٩٬٥٠٧٬٠٠٠ Designated city ٢٬٣٢٠٬٣٦١[3] ٣٢٦[3] ٩٬٣٦٣٬٠٠٠[4] ٧٬٢٧١[4] ٩٬١١٣٬٠٠٠ ٣٬٧٠٤
Hyderabad  ڀارت High Rise buildings in Madhapur from Golkonda hill.jpg ٩٬٤٨٢٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٦٬٩٩٣٬٢٦٢[54] ٦٥٠[55] ٩٬٧٤٦٬٠٠٠ ١٬٢٧٣
لنڊن  گڏيل بادشاھت London Skyline (125508655).jpeg ٩٬٠٤٦٬٠٠٠ راڄڌاني ٨٬٨٢٥٬٠٠١[56] ١٬٥٧٢ ١٤٬٣٧٢٬٥٩٦[40] ١٠٬٩٧٩٬٠٠٠ ١٬٧٣٩
تهران  ايران North of Tehran Skyline view.jpg ٨٬٨٩٦٬٠٠٠ راڄڌاني ٩٬٠٣٣٬٠٠٣[57] ٧٥١[58] ١٣٬٦٣٣٬٠٠٠ ١٬٧٠٤
شڪاگو  گڏيل آمريڪي رياستون Chicago skyline, viewed from John Hancock Center.jpg ٨٬٨٦٤٬٠٠٠ شھر ٢٬٧٠٥٬٩٩٤[19] ٥٨٩ ٩٬٤٩٨٬٧١٦[59] ١٨٬٦٤٠ ٩٬٠١٤٬٠٠٠ ٧٬٠٠٦
Chengdu  چين Jiuyanqiao.jpg ٨٬٨١٣٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ١٦٬٠٤٤٬٧٠٠[7] ١٤٬٣٧٨ N/A N/A ١١٬٣٠٩٬٠٠٠ ١٬٨٢٨
Nanjing  چين Nanjing Xinjiekou Skyline.jpg ٨٬٢٤٥٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٧٬٢٦٠٬٠٠٠[60] ٦٬٥٨٢ N/A N/A ٧٬٤٩٦٬٠٠٠ ١٬٦١٣
Wuhan  چين 三阳路&武汉长江公铁隧道(4).jpg ٨٬١٧٦٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ١٠٬٨٩٢٬٩٠٠[7] ٨٬٤٩٤ N/A N/A ٨٬٩٦٢٬٠٠٠ ١٬٦٤٦
Ho Chi Minh City  ويت نام Saigon skyline night view.jpg ٨٬١٤٥٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٧٬٤٣١٬٠٠٠[61] ٢٬٠٦١ ١٣٬٣١٢٬٠٠٠ ١٬٦٣٨
Luanda  انگولا Luanda Skyline - Angola 2015 (cropped).jpg ٧٬٧٧٤٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٢٬١٦٥٬٨٦٧[62] ١١٦[62] ٨٬٤١٧٬٠٠٠ ١٬٠٢٣
احمد آباد  ڀارت Riverfront Ahmedabad.jpg ٧٬٦٨١٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٥٬٥٧٠٬٥٨٥[63] ٤٦٤ 6,300,000[64] ٧٬٤١٠٬٠٠٠ ٣٥٩
Kuala Lumpur  ملائيشيا Moonrise over kuala lumpur.jpg ٧٬٥٦٤٬٠٠٠ شھر ١٬٧٦٨٬٠٠٠[65] ٢٤٣ ٧٬٢٠٠٬٠٠٠[66] ٢٬٧٩٣[66] ٨٬٢٨٥٬٠٠٠ ٢٬١٦٢
Xi'an  چين China Telecom,xi'an,CHINA - panoramio.jpg ٧٬٤٤٤٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٨٬٩٨٩٬٠٠٠[7] ١٠٬١٣٥ N/A N/A ٧٬١٣٥٬٠٠٠ ١٬٠٨٨
Hong Kong  چين Hong Kong Skyline (157974881).jpeg ٧٬٤٢٩٬٠٠٠ Special administrative region ٧٬٢٩٨٬٦٠٠[67] ١٬١٠٤[68] N/A N/A ٧٬٣٤٧٬٠٠٠ ٢٩١
Dongguan  چين 东莞市, 中国 Jul 18, 2019 15-39-21.jpeg ٧٬٣٦٠٬٠٠٠ Prefecture-level city ٨٬٣٤٢٬٥٠٠[7] ٢٬٤٦٥ N/A N/A ٧٬٩٨١٬٠٠٠ ١٬٧٥٥
Hangzhou  چين Hangzhou CBD (Cropped).jpg ٧٬٢٣٦٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٩٬٤٦٨٬٠٠٠[7] ١٦٬٥٩٦ N/A N/A ٦٬٤٤٦٬٠٠٠ ١٬٤٤٦
Foshan  چين 39459-Foshan.jpg ٧٬٢٣٦٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٧٬١٩٧٬٣٩٤[7] ٣٬٨٤٨ N/A N/A N/A N/A
Shenyang  چين Shenyang Qingnian Street.JPG ٦٬٩٢١٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٨٬٢٩٤٬٠٠٠[7] ١٢٬٩٨٠ N/A N/A ٧٬١٠٥٬٠٠٠ ١٬٥١٥[lower-alpha 17]
Riyadh  KSA Riyadh Skyline.jpg ٦٬٩٠٧٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٦٬٦٩٤٬٠٠٠[69] ١٬٩١٣ N/A N/A ٦٬٨٨١٬٠٠٠ ١٬٦٧٢
Baghdad  عراق فندق بغداد روتانا.jpg ٦٬٨١٢٬٠٠٠ Urban governorate ٨٬١٢٦٬٧٥٥[70] ٥٬٢٠٠[70] N/A N/A ٥٬٧٩٦٬٠٠٠ ٦٩٣
Santiago  چلي J28 293 »Sanhattan«.jpg ٦٬٦٨٠٬٠٠٠ شھر (commune) ٢٣٦٬٤٥٣[71] ٢٢[71] ٧٬١١٢٬٨٠٨[72] ١٥٬٤٠٣[72] ٧٬٠٠٧٬٠٠٠ ١٬١٤٨
Surat  ڀارت Pandit DinDayal Upadhyay Indoor Stadium,Surat.jpg ٦٬٥٦٤٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٤٬٤٦٦٬٨٢٦[73] ٣٢٧[73] ٥٬٨٠٧٬٠٠٠ ٢٣٨
Madrid  اسپين Madrid Cityscape.jpg ٦٬٤٩٧٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٣٬٢٦٦٬١٢٦[74] ٦٠٦ ٦٬٦٤١٬٦٤٩[40] ٦٬٠٢٦٬٠٠٠ ١٬٣٦٥
Suzhou  چين Gate of the Orient 东方之门 dong fang zhi men Suzhou photo Christian Gänshirt 2015.JPG ٦٬٣٣٩٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ١٠٬٧٢١٬٧٠٠[7] ٨٬٤٨٨٫٤٢ N/A N/A ٥٬٢٥٠٬٠٠٠ ١٬٣٧٣
Pune  ڀارت Pune West skyline - March 2017.jpg ٦٬٢٧٦٬٠٠٠ ميونسپلٽي ٣٬١٢٤٬٤٥٨[75] ٢٧٦ ٧٬٢٧٦٬٠٠٠[76] ٧٬٢٥٦[76] ٧٬٧٦٤٬٠٠٠ ٦٤٩
Harbin  چين Harbinblue.jpg ٦٬١١٥٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ١٠٬٦٣٥٬٩٧١[7] ٥٣٬٠٦٨ N/A N/A ٤٬٤٥٨٬٠٠٠ ٦٧٠
Houston  گڏيل آمريڪي رياستون Aerial views of the Houston, Texas, 28005u.jpg ٦٬١١٥٬٠٠٠ شھر ٢٬٣٢٥٬٥٠٢[19] ١٬٥٥٣ ٦٬٩٩٧٬٣٨٤[77] ٢١٬٣٩٥[77] ٦٬٤٠٦٬٠٠٠ ٤٬٩٣٠
Dallas  گڏيل آمريڪي رياستون Downtown Dallas Skyline.jpg ٦٬٠٩٩٬٠٠٠ شھر ١٬٣٤٥٬٠٤٧[19] ٨٨٢ ٧٬٤٧٠٬١٥٨[78] ٢٢٬٤٦٣[78] ٦٬٨٣٠٬٠٠٠ ٥٬٢٧٩[lower-alpha 18]
Toronto  ڪينيڊا Sunset Toronto Skyline Panorama Crop from Snake Island.jpg ٦٬٠٨٢٬٠٠٠ شھر ٢٬٧٣١٬٥٧١[79] ٦٣٠[80] ٥٬٩٢٨٬٠٤٠[81] ٥٬٩٠٦[81] ٦٬٨٧١٬٠٠٠ ٢٬٣٣٤
Dar es Salaam  تنزانيا Dar es Salaam at a bird's view.jpg ٦٬٠٤٨٬٠٠٠ ٤٬٣٦٤٬٥٤١ ١٬٣٩٣ ٦٬٦٩٨٬٠٠٠ ٦٠٤
Miami  گڏيل آمريڪي رياستون Downtown Miami Panorama from the Rusty Pelican photo D Ramey Logan.jpg ٦٬٠٣٦٬٠٠٠ ٤٧٠٬٩١٤[19] ٩٢٫٩ ٦٬١٥٨٬٨٢٤ ١٥٬٨٩٠ ٦٬١٤٤٬٠٠٠ ٣٬٣١٣
Belo Horizonte  برازيل Belo Horizonte (2).jpg ٥٬٩٧٢٬٠٠٠ ٢٬٥٠٢٬٥٥٧ ٣٣٠٫٩ ٥٬١٥٦٬٢١٧ ٩٬٤٥٩٫١ ٥٬١٥٩٬٠٠٠ ١٬٢٨٨
Singapore Flag of Singapore.svg سنگاپور Singapore Marina Bay Dusk 2018-02-27.jpg ٥٬٧٩٢٬٠٠٠ Country ٥٬٦٣٨٬٧٠٠ ٧٢٥٫٧ N/A N/A ٥٬٧٤٥٬٠٠٠ ٥٢٣
Philadelphia  گڏيل آمريڪي رياستون Philadelphia skyline from South Street Bridge January 2020.jpeg ٥٬٦٩٥٬٠٠٠ Consolidated city-county ١٬٥٢٦٬٠٠٦ ٣٦٩٫٥٩ ٦٬٠٩٦٬١٢٠ ٥٬٦٨٤٬٠٠٠ ٥٬٤٣٠
Atlanta  گڏيل آمريڪي رياستون Midtown HDR Atlanta.jpg ٥٬٥٧٢٬٠٠٠ ٤٢٠٬٠٠٣ ٣٥٤٫٢٢ ٥٬٩٤٩٬٩٥١ ٢١٬٦٩٠ ٥٬٣٦١٬٠٠٠ ٧٬٤٠٠
Fukuoka  جاپان 20100718 Fukuoka 2870.jpg ٥٬٥٥١٬٠٠٠ Designated city ١٬٥٨٨٬٩٢٤ ٣٤٣٫٣٩ ٢٬١٢٨٬٠٠٠ ٥٠٤
Khartoum  سوڊان الخرطوم-جزيرة توتي.jpg ٥٬٥٣٤٬٠٠٠ ٦٣٩٬٥٩٨ ٢٢٬١٤٢ ٥٬٢٧٤٬٣٢١ ٧٬٢٨٢٬٠٠٠ ١٬٠٣١
Barcelona  اسپين Central business district of Barcelona (2).JPG ٥٬٤٩٤٬٠٠٠ ميونسپلٽي ١٬٦٢٠٬٣٤٣[82] ١٠١٫٤ ٥٬٤٧٤٬٤٨٢[83] ٤٬٥٨٨٬٠٠٠ ١٬٠٧٢
Johannesburg  ڏکڻ آفريقا The Wits University East Campus (archived).jpg ٥٬٤٨٦٬٠٠٠ Metropolitan municipality ٩٬٥٠٥٬٠٠٠ ٢٬٥٤٢
Saint Petersburg  روس Spb 06-2017 img01 Spit of Vasilievsky Island.jpg ٥٬٣٨٣٬٠٠٠ Federal city ٥٬٢٣٠٬٠٠٠ ١٬٣٧٢
Qingdao  چين Qingdao picture.jpg ٥٬٣٨١٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٥٬٩١١٬٠٠٠ ١٬٦٥٦
Dalian  چين DalianSkyline.JPG ٥٬٣٠٠٬٠٠٠ شھر (sub-provincial) ٣٬٧٧٦٬٠٠٠ ٩٨٨
Washington, D.C.  گڏيل آمريڪي رياستون Washington, D.C. - 2007 aerial view.jpg ٥٬٢٠٧٬٠٠٠ Federal district ٧٠٢٬٤٥٥[19] ١٧٧ ٦٬٢٦٣٬٢٤٥[84] ١٧٬٠٠٩ ٧٬٥١٨٬٠٠٠ ٥٬٥٠٠[lower-alpha 19]
Yangon  برما Yangon downtown at night.jpg ٥٬١٥٧٬٠٠٠ City ٦٬٣١٤٬٠٠٠ ٦٠٣
Alexandria  مصر Alexandria - Egypt.jpg ٥٬٠٨٦٬٠٠٠ Urban governorate ٤٬٣١٨٬٠٠٠ ٢٩٢
Jinan  چين Jinanfromqianfoshan.jpg ٥٬٠٥٢٬٠٠٠ City (sub-provincial) ٨٬٧٠٠٬٠٠٠ ١٠٬٢٤٤ N/A N/A ٤٬٠٢٦٬٠٠٠ ٧٩٧
Guadalajara  ميڪسيڪو Panorámica Guadalajara Zapopan Puerta de Hierro 6.jpg ٥٬٠٢٣٬٠٠٠ ميونسپلٽي ١٬٤٦٠٬١٤٨ ١٥١ ٥٬٠٠٢٬٤٦٦ ٢٬٧٣٤ ٥٬٢٥٣٬٠٠٠ ٨١٠



حوالا[سنواريو]

  1. حوالي جي چڪ: Invalid <ref> tag; no text was provided for refs named UNpopulation
  2. "Demographia World Urban Areas, 15th Annual Edition" (PDF). ڊيموگرافيا. وقت 7 February 2020 تي اصل (PDF) کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 13 February 2016.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  3. 3.0 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 "Japan: Prefectures and Major Cities - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information". 
  4. 4.0 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 "Table 2.10 Population of Three Major Metropolitan Areas" (PDF). Statistics Bureau of Japan. صفحو. 21. حاصل ڪيل 26 November 2013. 
  5. "Provisional Population Totals" (PDF). Ministry of Statistics and Programme Implementation. حاصل ڪيل 4 February 2020. 
  6. 6.0 6.1 Sharma, Shantanu Nandan. "Delhi could be the world's most populous city by 2028. But is it really prepared?". 
  7. 7.00 7.01 7.02 7.03 7.04 7.05 7.06 7.07 7.08 7.09 7.10 7.11 7.12 7.13 "China: Administrative Division (Provinces and Prefectures) - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  8. "IBGE discloses municipal population estimates for 2019" (ٻولي ۾ Portuguese). IBGE. حاصل ڪيل 6 November 2019. 
  9. "São Paulo (Metropolitan Area, Metropolitan Areas, Brazil) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  10. "MEXICO: Mexico City (2014)". CityPopulation.De. حاصل ڪيل 15 March 2014. 
  11. "Valle de México (Metropolitan Area, Metropolitan Areas, Mexico) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  12. "الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء". www.capmas.gov.eg. وقت 1 October 2018 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 27 October 2018.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  13. "Maharashtra (India): Districts, Cities, Towns and Outgrowth Wards – Population Statistics in Maps and Charts". وقت 6 October 2014 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  14. "Comprehensive Mobility Plan (CMP) for Greater Mumbai" (PDF). portal.mcgm.gov.in. حاصل ڪيل 2020-03-12. 
  15. "Mumbai Metropolitan Region Development Authority - About MMR". mmrda.maharashtra.gov.in. 
  16. "Population & Housing Census-2011" (PDF). Bangladesh Bureau of Statistics. صفحو. 41. وقت 8 December 2015 تي اصل (PDF) کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 15 December 2015.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  17. Brinkhoff, Thomas. "Bangladesh: Districts and Cities". CityPopulation. حاصل ڪيل 20 October 2015. 
  18. "Dhaka (Bangladesh): City Districts and Subdistricts - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  19. 19.0 19.1 19.2 19.3 19.4 19.5 19.6 "Annual Estimates of the Resident Population for Incorporated Places of 50,000 or More, Ranked by 1 July 2018 Population: 1 April 2010 to 1 July 2018". United States Census Bureau, Population Division. وقت 13 February 2020 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 23 May 2019.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  20. "New York - Newark - Jersey City (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  21. 21.0 21.1 Pakistan Bureau of Statistics. "Population of Major Cities - Census 2017". http://www.pbscensus.gov.pk/sites/default/files/population_of_major_cities_census_2017%20_0.pdf. 
  22. https://www.thenews.com.pk/amp/525635-many-countries-have-two-or-more-capital-cities-how-about-designating-karachi-as-pakistan-s-second-capital
  23. "Imgur". Imgur. 
  24. "Argentina: Provinces and Agglomerations". citypopulation.de. حاصل ڪيل 20 October 2015. 
  25. "Región Metropolitana" (PDF). National Institute of Statistics and Census of Argentina. حاصل ڪيل 11 April 2020. 
  26. (ٻولي ۾ Chinese). Chongqing News https://web.archive.org/web/20160129083111/http://cq.cqnews.net/html/2016-01/28/content_36292655.htm. وقت 29 January 2016 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 13 February 2016.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد); Missing or empty |title= (مدد)
  27. "The Results of Address Based Population Registration System, 2017". Turkish Statistical Institute. حاصل ڪيل 1 February 2018. 
  28. "Kolkata (West Bengal, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. حاصل ڪيل 19 July 2016. 
  29. "Responses to Information Requests - Immigration and Refugee Board of Canada". www.justice.gov. حاصل ڪيل 2020-03-12. 
  30. "..::Kolkata Metropolitan Development Authority::..". kmdaonline.org. 
  31. 31.0 31.1 "Metro Lagos (Nigeria): Local Government Areas - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  32. "IBGE divulga as estimativas populacionais dos municípios em 2016" (ٻولي ۾ Portuguese). IBGE. حاصل ڪيل 12 December 2016. 
  33. "Rio de Janeiro (Metropolitan Area, Metropolitan Areas, Brazil) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  34. "Evenements: "Avec une population de 9,5 millions, Kinshasa est la troisième plus grande ville sur le continent africain, de taille égale à Johannesburg. Le Kinois (habitants de Kinshasa) sont connus pour leur sens de l'humour, leur musique et leur amour pour la danse."(2013)". Ville de Kinshasa. وقت 27 October 2001 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 27 October 2001.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  35. "Los Angeles - Long Beach - Anaheim (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  36. "RUSSIA: Moscow". 
  37. "Ministry of Economic Development of the Russian Federation. Federal Registration, Cadastre&Cartography Service. Russia Landuse National Report 2008, p.187-188 (in Russian)" (PDF). حاصل ڪيل 5 October 2014. 
  38. "Provisional Population Totals, Census of India 2011; Cities having population 1 lakh and above" (PDF). Office of the Registrar General & Census Commissioner, India. وقت 7 May 2012 تي اصل (PDF) کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 26 March 2012.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  39. "INSEE official estimated population by department and region as of 1 January 2019". وقت 21 April 2017 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 4 April 2017.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  40. 40.0 40.1 40.2 "Metropolitan Area Populations". Eurostat. حاصل ڪيل 4 December 2019. 
  41. "Estimaciones y proyecciones de hogares y viviendas". DANE (2014). وقت 2 February 2016 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  42. https://www.dane.gov.co/index.php/estadisticas-por-tema/demografia-y-poblacion/proyecciones-de-poblacion
  43. 43.0 43.1 Indonesia: Administrative Division. "Regencies, Cities and Districts – Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. حاصل ڪيل 14 January 2016. 
  44. 44.0 44.1 "Jabodetabekpunjur". perkotaan.bpiw.pu.go.id. Ministry of Public Works and People's Housing. حاصل ڪيل 22 February 2020. 
  45. "Chennai: India Smart Cities Challenge". Official website of Smart Cities Challenge, India. حاصل ڪيل 2016-07-19. [مئل ڳنڍڻو]
  46. "Expanded Chennai Corporationto be divided into 3 regions". The Hindu. حاصل ڪيل 22 March 2014. 
  47. "PERU: Lima population". La Republica. 
  48. "Lima Metropolitan Area (Peru): Municipal Districts - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  49. "Table 1 Population by sex, household type and household by type, average size of private household by region and area: 2010". Statistic tables, NSO website. National Statistics Office. وقت 23 May 2013 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 18 September 2012.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  50. "Thailand: Division (Planning Regions and Provinces) - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  51. Nantasenamat, Pranee. "Bangkok Metropolitan area, Thailand" (Interview). International Urban Development Association (INTA). حاصل ڪيل 3 June 2019. 
  52. "2016년 5월 행정자치부 주민등록 인구통계". وقت 3 March 2011 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. 
  53. (ٻولي ۾ Korean). Ministry of Government Administration and Home Affairs https://web.archive.org/web/20110303195830/http://rcps.egov.go.kr:8081/jsp/stat/ppl_stat_jf.jsp. وقت 3 March 2011 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 4 April 2015.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد); Missing or empty |title= (مدد)
  54. "Hyderabad (Andhra Pradesh, India) - Population Statistics and Location in Maps and Charts - City Population". Citypopulation.de. حاصل ڪيل 19 July 2016. 
  55. "Greater Hyderabad Municipal corporation 2010". GHMC. وقت 1 January 2016 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 4 December 2010.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  56. "Population Estimates for UK, England and Wales, Scotland and Northern Ireland". Office for National Statistics. حاصل ڪيل 16 August 2018. 
  57. "IRAN: Tehran City (Census 2016-09-24)". CITY POPULATION.DE. حاصل ڪيل 25 February 2014. 
  58. "About Teheran". Tehran Municipality. وقت 19 February 2014 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 25 February 2014.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  59. "Chicago - Naperville - Elgin (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  60. "Census (2014)". Nanjing Municipal Bureru Statistucs. وقت 3 February 2015 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 19 January 2015.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  61. Statistical Handbook of Vietnam 2014 آرڪائيو ڪيا ويا 6 July 2015 حوالو موجود آهي وي بيڪ مشين., General Statistics Office Of Vietnam
  62. 62.0 62.1 "Luanda (Province, Angola) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  63. "Cities having population 1 lakh and above" (PDF). censusindia. The Registrar General & Census Commissioner, India. حاصل ڪيل 18 October 2011. 
  64. "Approval for Ahmedabad Metro Rail Project Phase-1". Press Information Bureau. حاصل ڪيل 11 April 2020. 
  65. "Population by States and Ethnic Group". Department of Information, Ministry of Communications and Multimedia, Malaysia. وقت 12 February 2016 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 12 February 2015.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  66. 66.0 66.1 "KL on track to megacity status". Focus Malaysia. وقت 19 December 2014 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 30 April 2015. 
  67. "Hong Kong Statistics". Census and Statistics Department. The Government of the Hong Kong Special Administrative Region. حاصل ڪيل 4 December 2015. 
  68. "Hong Kong Geographic" (PDF). The Government of the Hong Kong Special Administration Region. حاصل ڪيل 10 March 2014. 
  69. "Composition of Population (2012)" (PDF). Arriyadh Development Authority. وقت 23 August 2013 تي اصل (PDF) کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 4 March 2014.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  70. 70.0 70.1 "Iraq: Governorates, Major Cities & Urban Centers - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information". www.citypopulation.de. 
  71. 71.0 71.1 "Chile: Administrative Division (Provinces and Municipalities) - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  72. 72.0 72.1 "Región Metropolitana de Santiago (Chile): Provinces & Places - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  73. 73.0 73.1 "Statistics for Surat Municipal Corporation". Official website of Surat Municipal Corporation. وقت 15 September 2015 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 4 June 2015. 
  74. "Madrid (Spain): Province & Municipalities - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  75. "Maharashtra (India): Districts, Cities and Towns - Population Statistics, Charts and Map". www.citypopulation.de. 
  76. 76.0 76.1 "Pune Metropolitan Region Development Authority – PMRDA". www.pmrda.gov.in. وقت 26 April 2018 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 25 April 2018.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
  77. 77.0 77.1 "Houston - The Woodlands - Sugar Land (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  78. 78.0 78.1 "Dallas - Fort Worth - Arlington (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 
  79. "Census Profile, 2016 Census". www12.statcan.gc.ca. Statistics Canada. 
  80. "Population and dwelling counts, for Canada and census subdivisions (municipalities), 2011 and 2006 censuses". Statistics Canada. حاصل ڪيل 2012-02-08. 
  81. 81.0 81.1 "Population and dwelling counts, for census metropolitan areas and census agglomerations, 2016 and 2011 censuses (table). 2016 Census.". Statistics Canada. حاصل ڪيل 19 February 2017. 
  82. Municipal Register of Spain 2018. National Statistics Institute.
  83. Population on 1 January by broad age group, sex and metropolitan regions آرڪائيو ڪيا ويا 22 August 2016 حوالو موجود آهي وي بيڪ مشين. - Eurostat, 2017
  84. "Washington - Arlington - Alexandria (Metropolitan Statistical Area, Metropolitan Areas, USA) - Population Statistics, Charts, Map and Location". www.citypopulation.de. 


حوالي جي چڪ: "lower-alpha" نالي جي حوالن جي لاءِ ٽيگ <ref> آهن، پر لاڳاپيل ٽيگ <references group="lower-alpha"/> نہ مليو، يا پوءِ بند </ref> کٽل آھي