مواد ڏانھن هلو

پاڪستان جي ڊائلنگ ڪوڊ جي فهرست

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان
پاڪستان ٽيليفون نمبر
جڳهه
ملڪ پاڪستان
براعظم ايشيا
ضابط پاڪستان ڏُورِ مواصلاتي اختياري
قسم +92
رسائی رمز
ملڪي ڪالنگ ڪوڊ +92
بین الاقوامی کال سابقہ +92
ٹرنک سابقہ 0

پاڪستان ۾ ڊائلنگ ڪوڊ جي فهرست (انگريزي: List of dialling codes in Pakistan) پاڪستان ۾ ڊائلنگ ڪوڊ جي فهرست آهي. [1]

شهرن ۽ ضلعن جا ڊائلنگ ڪوڊ[سنواريو]

پاڪستان ۾ ايريا ڪوڊ ٻن کان پنجن انگن تي مشتمل آهن؛ عام طور تي ننڍو شهر، ڊگهو اڳياڙي. سڀني وڏن شهرن ۾ ٻه عددي ڪوڊ آهن. ننڍن شهرن ۾ ڇهه عدد ڊجيٽل هوندا جڏهن ته وڏن شهرن ۾ ست عددي نمبر هوندا. آزاد ڪشمير جون ٽيليفون لائينون پنج عددن تي مشتمل آهن. پهرين جولاءِ 2009ع تي ڪراچي ۽ لاهور جا ٽيليفون نمبر ست عددن مان تبديل ڪري اٺن عددن ۾ تبديل ڪيا ويا. اهو سڀني فون نمبرن جي شروعات ۾ 9 شامل ڪرڻ سان مڪمل ڪيو ويو جيڪو 9 يعني سرڪاري ۽ نيم سرڪاري لائينن سان شروع ٿيو ۽ ٻين سڀني لائينن ۾ 3 شامل ڪري.[2][3][وضاحت گهربل] پاڪستان جي مختلف شهرن ۽ ضلعن لاءِ ڊائلنگ ڪوڊز جي فهرست هيٺ ڏنل آهي.[4][5][6][وضاحت گهربل]

ضلعو ڪوڊ
ایبٽ آباد 92
اٽڪ 57
آواران 856
بدین 297
بھاولنگر 63
بھاولپور 62
باجوڙ 942
بنون 928
بارکان/ڪوھلو 829
ڀڪر 453
ڀمبر 5828
فیصل آباد 41
بھاولنگر 63
بھاولپور 62
بیشام 996
بولان 832
چاغئي 825
چنیوٽ 47
چترال 943
ڊيرا بگٽي 835
ڊيرا غازي خان 64
ڊينگا 537
گوجرانوالا 55
گجرات 53
گوادر 86
حافظ آباد 547
ھریپور 995
حیدر آباد 22
اسلام آباد 51
جعفر آباد 838
جھل مگسي 837
جھنگ 477
جھلم 544
قلات 844
ڪراچي 21
قصور 49
ڪيچ (تربت) 852
خانیوال 65
خوشاب 454
خاران 847
خضدار 848
ڪوھلو 829
لاھور 42
43
لاڙڪاڻو 74
لسبیلو 853
لیھہ 606
سوات 946
لوڌران 608
لورالائي 824
منڊي بھاءالدین 546
مستونگ 843
میانوالي 459
ملتان 61
موسی خيل 828
مظفرگڙھہ 66
ننڪانہ صاحب 56
نارووال 542
نصیر آباد 838
نوشھرہ 923
اوڪاڙا 44
پاڪپتن 457
پنجگور 855
پاڙا چنار 926
پشاور 91
پشین 826
قلعو عبداللہ 826
قلعو سیف اللہ 823
ڪوئيٽا 82
رحیم یار خان 68
راجن پور 604
راولپنڊي 51
ساھیوال 40
سرگوڌا 48
شڪرگڙھہ 542
شیخوپورہ 56
سيالڪوٽ 52
سبي/زیارت 833
سوراب 844
دکڻ وزیرستان 965
سکر 71
صوابي 938
سوات 946
تلہ گنگ 5776
ٽانڪ 963
ٿرپارڪر 232
ٺٽو 298
ٽوبہ ٽیڪ سنگھہ 46
عمر ڪوٽ 238
ویھاڙي 67
زوب 822
زیارت 833

وڌيڪ ڏسو[سنواريو]

حوالا[سنواريو]

  1. انگريزي وڪيپيڊيا جا ڀاڱيدار. "List of dialling codes in Pakistan". 
  2. "Karachi and Lahore now have eight digit phone numbers. In the near future this will be extended to other metros.". Daily Times (Pakistan). حاصل ڪيل 2009-10-01. 
  3. "Phone numbers in Karachi, Lahore changed to eight digits". DAWN.COM. حاصل ڪيل 2022-05-18. 
  4. "National Dialing Codes". ptcl.com.pk. حاصل ڪيل 2022-05-18. 
  5. "List of PTCL Prefix". Ufone 4G. حاصل ڪيل 2022-05-18. 
  6. "National Dialing Codes". وقت 2015-11-09 تي اصل کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 2015-04-17.  Unknown parameter |url-status= ignored (مدد)
      {{{{{3}}}}}
{{{{{3}}}}} {{{{{4}}}}}