مواد ڏانھن ٽپ ڏيو

خيبر پختونخوا جا ضلعا

کليل ڄاڻ چيڪلي، وڪيپيڊيا مان

پاڪستان جو صوبو خيبر پختونخوا انتظامي طور 38 ضلعن ۾ ورهايل آهي (مطابق فيبروري، 2023).

هيٺ توهان کي خيبرپختونخواه صوبي جي سڀني 38 ضلعن جي هڪ فهرست ملندي، جنهن سان اهو تعلق آهي، ضلعي جي ايراضي، ضلعي جي آبادي ۽ کثافت، هر ضلعي جي سراسري سالياني آبادي جي واڌ جي شرح ( 1998 ۽ 2017 جي وچ ۾)، ۽ نقشو ان جي جڳھ کي ڏيکاري ٿو. ضلعا شروعاتي طور تي الفابيٽ جي ترتيب ۾ درج ٿيل آهن، پر انهن کي مختلف طريقن سان ترتيب ڏئي سگهجي ٿو ٽيبل جي هيڊرن تي ڪلڪ ڪندي.

خيبر پختونخوا جا ضلعا
ضلعو رقبو آبادي[1] (2017ع)
1 ایبٽ آباد 1,967 13,32,912
2 بنون 1,972 12,11,006
3 بٽگرام 1,301 4,76,612
4 بونير 1,865 8,97,319
5 چارسده 996 16,16,198
6 ڊيرا اسماعيل خان 9,334 16,95,688
7 هنگو 1,097 5,18,798
8 هري پور 1,725 10,03,031
9 ڪرڪ 3,371 7,06,299
10 ڪوهاٽ 2,991 11,12,452
11 لڪي مروت 3,296 9,02,541
12 مالاڪنڊ 952 7,20,295
13 مانسهره 4,125 15,56,460
14 مردان 1,632 23,73,061
15 نوشهره 1,748 15,18,540
16 پشاور 1,518 43,33,770
17 شانگله 1,586 7,57,810
18 صوابي 1,543 16,24,616
19 سوات 5,337 23,09,570
20 ٽانڪ 2,900 4,28,274
21 مٿيون دير 3,699 9,46,421
22 هيٺيون دير 1,583 14,35,917
23 مٿيون چترال 8,392 1,69,240
24 مٿيون ڪوهستان 4,158 3,06,337
25 هيٺيون ڪوهستان 850 2,02,913
26 هيٺيون چترال 6,458 2,78,122
27 تور غر 454 1,71,395
28 الائي 521 1,80,414
29 خیبر 2,576 9,86,973
30 مھمند 2,296 4,66,984
31 ڪرم 3,380 6,19,553
32 اورڪزئي 1,538 2,54,356
33 باجوڙ 1,290 10,93,684
34 اتر وزیرستان 4,707 5,43,254
35 ڏکڻ وزیرستان مٿيون 2,815 3,67,364
36 ڏکڻ وزیرستان هيٺيون 3,805 3,07,851
37 ڪولئي پالس 1,238 2,75,461
38 سينٽرل دير 1,483 5,95,227
ڪل صوبو 1,01,741 3,55,25,047
Name Division Population (2017)[2] Total Area Population Density (2017) Average Annual Population Growth Rate (1998 - 2017) Map
Abbottabad District Hazara Division 1,332,912 1٬967 km2 (759 sq mi) 677.64 /km2 (1٬755.1 /sq mi) 2.20% File:Abbottabad District Locator.png
Allai District Hazara Division 180,414 521 km2

(201 sq mi)

350/km2

(900/sq mi)

Bajaur District Malakand Division 1,093,684 A 1٬290 km2 (500 sq mi) 847.82 /km2 (2٬195.8 /sq mi) 3.25% File:Bajaur District Locator.png
Bannu District Bannu Division 1,211,006 B 1٬972 km2 (761 sq mi) 614.10 /km2 (1٬590.5 /sq mi) 2.96% File:Bannu District Locator.png
Battagram District Hazara Division 476,612 1٬301 km2 (502 sq mi) 366.34 /km2 (948.8 /sq mi) 2.33% File:Batagram District Locator.png
Buner District Malakand Division 897,319 1٬865 km2 (720 sq mi) 481.14 /km2 (1٬246.1 /sq mi) 3.05% File:Buner District Locator.png
Central Dir District Malakand Division 595,227 1,483 km2

(573 sq mi)

400/km2

(1,000/sq mi)

Charsadda District Peshawar Division 1,616,198 996 km2 (385 sq mi) 1٬622.69 /km2 (4٬202.7 /sq mi) 2.43% File:Charsadda District Locator.png
Dera Ismail Khan District Dera Ismail Khan Division 1,695,688 C 9٬334 km2 (3٬604 sq mi) 181.67 /km2 (470.5 /sq mi) 3.43% File:Dera Ismail Khan District Locator.png
Hangu District Kohat Division 518,798 1٬097 km2 (424 sq mi) 472.92 /km2 (1٬224.9 /sq mi) 2.66% File:Hangu District Locator.png
Haripur District Hazara Division 1,003,031 1٬725 km2 (666 sq mi) 581.47 /km2 (1٬506.0 /sq mi) 1.97% File:Haripur District Locator.png
Karak District Kohat Division 706,299 3٬371 km2 (1٬302 sq mi) 209.52 /km2 (542.7 /sq mi) 2.63% File:Karak District Locator.png
Khyber District Peshawar Division 986,973 D 2٬576 km2 (995 sq mi) 383.14 /km2 (992.3 /sq mi) 3.15% File:Khyber District Locator.png
Kohat District Kohat Division 1,112,452 E 2٬991 km2 (1٬155 sq mi) 371.93 /km2 (963.3 /sq mi) 2.85% File:Kohat District Locator.png
Kolai-Palas District Hazara Division 275,461 F S [2] 1٬238 km2 (478 sq mi) N/A 2.71% File:Kolai Palas District Locator.png
Kurram District Kohat Division 619,553 G 3٬380 km2 (1٬310 sq mi) 183.30 /km2 (474.7 /sq mi) 1.71% File:Kurram District Locator.png
Lakki Marwat District Bannu Division 902,541 H 3٬296 km2 (1٬273 sq mi) 273.83 /km2 (709.2 /sq mi) 3.18% File:Lakki Marwat District Locator.png
Lower Chitral District Malakand Division 278,122 I 6٬458 km2 (2٬493 sq mi) 43.06 /km2 (111.5 /sq mi) 2.17% File:Lower Chitral District Locator.png
Lower Dir District Malakand Division 1,435,917 1٬583 km2 (611 sq mi) 907.09 /km2 (2٬349.4 /sq mi) 3.71% File:Lower Dir District Locator.png
Lower Kohistan District Hazara Division 202,913 J S [2] 850 km2 (330 sq mi) N/A 2.70% File:Lower Kohistan District Locator.png
Lower South Waziristan District Dera Ismail Khan Division File:Lower South Waziristan District Locator.png
Malakand District Malakand Division 720,295 952 km2 (368 sq mi) 756.61 /km2 (1٬959.6 /sq mi) 2.47% File:Malakand District Locator.png
Mansehra District Hazara Division 1,556,460 4٬125 km2 (1٬593 sq mi) 377.32 /km2 (977.3 /sq mi) 2.47% File:Mansehra District Locator.png
Mardan District Mardan Division 2,373,061 1٬632 km2 (630 sq mi) 1٬454.08 /km2 (3٬766.0 /sq mi) 2.58% File:Mardan District Locator.png
Mohmand District Peshawar Division 466,984 K 2٬296 km2 (886 sq mi) 203.39 /km2 (526.8 /sq mi) 1.77% File:Mohmand District Locator.png
North Waziristan District Bannu Division 543,254 L 4٬707 km2 (1٬817 sq mi) 115.41 /km2 (298.9 /sq mi) 2.17% File:North Waziristan District Locator.png
Nowshera District Peshawar Division 1,518,540 1٬748 km2 (675 sq mi) 868.73 /km2 (2٬250.0 /sq mi) 2.94% File:Nowshera District Locator.png
Orakzai District Kohat Division 254,356 M 1٬538 km2 (594 sq mi) 165.38 /km2 (428.3 /sq mi) 0.64% File:Orakzai District Locator.png
Peshawar District Peshawar Division 4,333,770 N 1٬518 km2 (586 sq mi) 2٬854.92 /km2 (7٬394.2 /sq mi) 3.93% File:Peshawar District Locator.png
Shangla District Malakand Division 757,810 1٬586 km2 (612 sq mi) 477.81 /km2 (1٬237.5 /sq mi) 2.96% File:Shangla District Locator.png
Swabi District Mardan Division 1,624,616 1٬543 km2 (596 sq mi) 1٬052.89 /km2 (2٬727.0 /sq mi) 2.44% File:Swabi District Locator.png
Swat District Malakand Division 2,309,570 5٬337 km2 (2٬061 sq mi) 432.75 /km2 (1٬120.8 /sq mi) 3.24% File:Swat District Locator.png
Tank District Dera Ismail Khan Division 428,274 P 2٬900 km2 (1٬100 sq mi) 147.68 /km2 (382.5 /sq mi) 2.54% File:Tank District Locator 2.png
Torghar District Hazara Division 171,395 454 km2 (175 sq mi) 377.52 /km2 (977.8 /sq mi) -0.10% کم File:Torghar District Locator.png
Upper Chitral District Malakand Division 169,240 Q 8٬392 km2 (3٬240 sq mi) 20.17 /km2 (52.2 /sq mi) 1.24% File:Upper Chitral District Locator.png
Upper Dir District Malakand Division 946,421 3٬699 km2 (1٬428 sq mi) 255.86 /km2 (662.7 /sq mi) 2.64% File:Upper Dir District Locator.png
Upper Kohistan District Hazara Division 306,337 R [2] 4٬158 km2 (1٬605 sq mi) 73.67 /km2 (190.8 /sq mi) 2.69% File:Upper Kohistan District Locator.png
Upper South Waziristan District Dera Ismail Khan Division File:Upper South Waziristan District Locator.png

حوالا[سنواريو]

  1. "POPULATION AND HOUSEHOLD DETAIL FROM BLOCK TO DISTRICT LEVEL KHYBER PAKHTUNKHWA (KOHISTAN DISTRICT)" (PDF). KOHISTAN_BLOCKWISE.pdf. Pakistan Bureau of Statistics. وقت 11 July 2020 تي اصل (PDF) کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 11 July 2020. 
  2. 2.0 2.1 2.2 2.3 "POPULATION AND HOUSEHOLD DETAIL FROM BLOCK TO DISTRICT LEVEL KHYBER PAKHTUNKHWA (KOHISTAN DISTRICT)" (PDF). KOHISTAN_BLOCKWISE.pdf. Pakistan Bureau of Statistics. وقت 11 July 2020 تي اصل (PDF) کان آرڪائيو ٿيل. حاصل ڪيل 11 July 2020.